Student Experience Amsterdam: vier op een rij

Student Experience Amsterdam: vier op een rij

Vier op een rij!

In Amsterdam vind je vier studentencomplexen van Student Experience. Daarin zijn er in totaal zo’n 2.300 studentenwoningen in Amsterdam gevestigd, verdeeld over Student Experience Amsterdam Zuidas (voorheen Ravel Residence), Student Experience Amsterdam Amstel (voorheen AmstelHome), Student Experience Amsterdam NDSM (voorheen Nautique Living) en tot slot dus Student Experience Amsterdam Minervahaven.

Project
4 studentencomplexen Student Experience
Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
Jan Snel Bouwsystemen, Pleijsier Bouw
Architect
OZ Architects, VURB Architects
Geveloplossing
IT55, IT77-ST, IT77-RS, IT77-CS
Solution
Leven

Aluminium geveloplossingen

De vier studentencomplexen van Student Experience International Amsterdam (SEI Amsterdam) zijn gerealiseerd in opdracht van de onafhankelijke, zelfstandig opererende vastgoedontwikkelaar en -beheerder Student Experience. Bij de studentencomplexen staan beleving, service, gastvrijheid en sfeer centraal. Studenten wonen op zichzelf in moderne locaties voorzien van kitchenette, waarnaast ze diverse gemeenschappelijke faciliteiten tot hun beschikking hebben zodat het sociale aspect nooit ver weg is. Denk daarbij aan een lounge, game corner, private dining, studieruimtes, fitnessruimte, wasserette, binnentuin en sportveld op het dak. Kennispartner in aluminium geveloplossingen Intal, ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium raam- en deur- en vliesgevelsystemen, heeft bij alle vier de studentencomplexen van SEI Amsterdam de aluminium geveloplossingen verzorgd.

Er is in totaal maar liefst zo’n 12.000 m2 aan aluminium kozijnen en aluminium vliesgevels geproduceerd en gemonteerd. Bij alle vier de projecten van Student Experience is er dus gekozen voor Intal.

Vertrouwen

De juiste technische uitvoering begint met vertrouwen. Doordat wij de Nederlandse bouwmethodes kennen en met name sterk zijn als het modulair opgebouwde gebouwen betreft, is Intal de beste partner voor dergelijke projecten, in dit geval voor Student Experience. Bovendien kunnen we met onze veelzijdige profielen diverse unieke uitstralingen creëren.

Systeemhuis en gevelbouwer ineen

Door in een vroeg stadium betrokken te worden bij bouwprojecten, spelen we in op toekomstige behoeftes van de klant en kunnen wij mogelijke obstakels al voor de uitvoering wegnemen. In tegenstelling tot andere systeemhuizen hebben wij naast de kennis van de producten ook de kennis ten aanzien van de uitvoerbaarheid op de bouw of in de fabriek in huis. Als systeemhuis en gevelbouwer ineen stelt dit ons in staat onze producten en de processen van de klant perfect op elkaar af te stemmen. Zo bieden we altijd de beste oplossing voor ieder project. Een goede samenwerking ligt daarbij aan de basis. Daarnaast staan we voor ons product en vinden we een oplossing voor elke uitdaging, zodat iedereen -eigenaar, architect, aannemer en gebruiker- tevreden is met het eindresultaat.

Multifunctioneel gebruik

Doordat de studenten een beperkte ruimte hebben, zullen kozijnen multifunctioneel gebruikt worden. Onze Intal systemen zijn hier uitermate geschikt voor en hebben een lange levensduur. Naast de kwaliteit van onze producten en de succesvolle samenwerking met alle partners zit onze toegevoegde waarde ook in de leverbetrouwbaarheid. Met onze hoogwaardige universele producten bieden we een simpele oplossing voor elk project.

Ik wil graag meer weten over jullie aluminium geveloplossingen

Connect

Unieke uitstraling

De vier studentencomplexen dienen hetzelfde doel, maar hebben allemaal hun eigen unieke uitstraling. Bij de innovatieve studentencomplexen Student Experience Amsterdam Zuidas (Ravel Residence) en Amstelhome - beiden naar een ontwerp van OZ Architects en met Jan Snel Bouwsystemen als aannemer - werd Intal geselecteerd als partij voor de aluminium kozijnen. In dit project hebben wij voor het eerst IT77 kozijnen toegepast. De aannemer is sterk in modulair bouwen en wij zijn als Intal goed in staat grote hoeveelheden in hoge snelheid en betrouwbaar te leveren, waardoor de realisatie van de eerste twee projecten enorm snel is gegaan.

Bij Student Experience Amsterdam NDSM (Nautique Living) koos OZ Architects voor de unieke uitstraling van de Intal aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen. Hier is onder andere de IT77-CS serie met vlak profiel en verdekt liggende raamvleugels gekozen. Deze uitvoering zorgt voor een gelijkmatig beeld en geeft extra karakter aan het pand. Het uiterlijk van onze eigen standaard profielserie IT77 is aan te passen om aan de esthetische wensen en bouwtechnische eisen te voldoen, zonder afbreuk te doen aan de technische prestaties. Bij het totale project (naast Student Experience zijn nog vijf appartementenblokken gerealiseerd) is de veelzijdigheid van deze profielserie goed te zien. Van kozijnen met de zogenaamde ‘steellook’ bij blok G waar de IT77-RS serie is toegepast tot blok A die is voorzien van verdekt liggende verborgen raamvleugels in de IT77-CS serie.

Het laatste studentencomplex, Student Experience Amsterdam Minervahaven -naar ontwerp van Ulrich Architectuur- is het meest duurzame studentencomplex in Nederland en beschikt over het BREAAM-NL Excellent-certificaat. Bij de bouw van de gevel heeft aannemer Pleijsier Bouw gebruik gemaakt van duurzaam hoogwaardig geïsoleerde prefab houtskeletbouw gevelelementen van WEBO, specialist op dat gebied. Deze zijn in de fabriek al voorzien van aluminium kozijnen. Intal ontwikkelde een speciaal montagesysteem dat WEBO in staat stelde op een snelle manier de vooraf gestelde kozijnen te plaatsen. Voor de vliesgevel is gekozen voor de IT55, naar wens van de architect, vanwege de ranke uitstraling. Bovendien zorgt dit profiel met de iets verhoogde deklijst voor meer reliëf aan de buitenzijde van de gevel, om deze wat meer te laten spreken.

Toegepaste aluminium profielen

PROJECT CREDITS

OPDRACHTGEVERS

Jan Snel Bouwsystemen, Pleijsier Bouw

ARCHITECTEN

OZ Architects, VURB Architects