MVO

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij vinden het belangrijk om onze bijdrage te leveren aan het verbeteren van de wereld. Voor ons is dit vanzelfsprekend. Wij gaan de verbinding aan met het milieu, zetten ons in voor maatschappelijke doelen en dragen ook ons steentje bij aan het verminderen van armoede in de wereld.

Minimale ecologische voetprint

Wij vinden het belangrijk én vanzelfsprekend om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de wereld. Wij geloven in duurzaamheid en een circulaire economie en zetten grote stappen om daaraan bij te dragen. Dat doen we op verschillende manieren: zo investeren we in onze mensen, een nieuw pand, onze producten, nieuwe technologieën en processen.

We houden onze ecologische voetprint zo klein mogelijk. Zo produceren wij onze aluminium kozijnen en vliesgevels energiezuinig in een optimaal ingericht productieproces. Wij scheiden ons afval, zijn paperless en hergebruiken zoveel mogelijk materialen. 

CIRCULAIR ALUMINIUM

Voor de productie van onze aluminium kozijnen en vliesgevels werken we met circulair aluminium. Dit aluminium wordt op een energiezuinige manier in een optimaal ingericht productieproces verwerkt tot gevelproduct. Onze duurzame geveloplossingen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en isolatiewaarden.

We werken volgens de LEAN-filosofie, waarbij efficiëntie het uitgangspunt is. Daarnaast maken we gebruik van de allernieuwste machinetechnologie, waarmee we de doorlooptijd verminderen, een hogere productiviteit behalen en hoogwaardige producten creëren.

PROFIELHUIS EN SYSTEEMVERWERKER INEEN

Als profielhuis en systeemverwerker ineen, waarbij Intal alles in eigen huis heeft en produceert, worden het aantal transportbewegingen tot een minimum beperkt. Het bruut aluminium komt binnen en verlaat ons pand als gereed product, met een minimale CO2 -uitstoot en geen onnodig transport. Aan de hand van een Environmental Product Declaration (EPD), dat op basis van een Levenscyslus Analyse wordt opgesteld, kan Intal aangeven hoe een product geproduceerd is en wat de mogelijke impact van het product op het milieu is. Iets wat vanuit regelgeving steeds vaker wordt gevraagd.

NIEUW PAND

Naast ontwikkelingen in onze producten en processen, zijn we ook bezig met een nieuw pand. In het kader van de circulariteitsgedachte blazen we graag nieuw leven in het oude afgeschreven industriële pand, dat al jaren leegstond. Het pand wordt op een circulaire manier getransformeerd tot een moderne en duurzame productielocatie inclusief hoofdkantoor. Met minimale ingrepen willen we optimaal gebruik maken van het pand, zodat we een vergroting van ons kantoor op een circulaire manier kunnen realiseren. Daarbij worden zoveel mogelijk materialen hergebruikt.

VRMG EN STICHTING ALUECO

Daarnaast zijn wij aangesloten bij Stichting AluEco, een initiatief van de VMRG. Deze stichting bevordert duurzaamheid en zorgt voor een recycleketen in de gevelbouw. Hiermee zetten wij ons in voor een verantwoorde recycling van het aluminium afval.   

AluEco alueco

 

 

OFFICIAL PARTNER AZ

Wij zijn official partner van AZ en dat geeft ons de mogelijkheid om waardevolle maatschappelijke initiatieven met impact op te zetten. Een eerste succesvolle actie was de kerstbomenactie in december 2021. Samen met AZ maakten wij 100 mensen dolgelukkig met een kerstboom plus lichtjes en versiering. 

Meer over deze actie lees je bij de Intal/ AZ Kerstbomenactie.

Meer weten over verantwoord ondernemen bij Intal?

Get connected!

Oxfam Novib

Binnen Intal zijn wij allemaal samen ondernemers. Samen pakken wij alle kansen die er zijn. Leren wij van onze fouten en groeien wij daardoor. Durven wij te dromen en zijn wij net even anders dan de rest. Samen zijn wij een sterk team.

Wij vinden het belangrijk om kansen te creëren voor iedereen met ondernemingsplannen. Dat doen wij door het steunen van het microfinancieringsprogramma ‘Ondernemers voor ondernemers’ van Oxfam Novib. Door jaarlijks dit goede doel te steunen wordt het voor mensen in ontwikkelingslanden mogelijk een eigen bestaan op te bouwen door microfinancieringen. Sinds 2012 zijn wij actief betrokken bij Oxfam Novib en dat doen wij graag nog vele jaren. 

Van microkrediet naar een succesvolle onderneming

Voor (beginnende) ondernemers in ontwikkelingslanden is het vaak moeilijk of zelfs onmogelijk om aan een lening te komen. Oxfam Novib steunt beginnende ondernemers met microkrediet en trainingen. Door het steunen van Oxfam Novib dragen wij ons steentje bij aan het voorkomen van armoede en helpen wij ondernemers in ontwikkelingslanden aan een betere toekomst. Voor henzelf, hun gezin en hun gemeenschap.