Aluminium ramen

Aluminium ramen

Alle aluminium ramen: 100% Intal!

In alle mogelijke bouwprojecten kunnen de circulaire aluminium raamsystemen van Intal worden toegepast. Wat Intal uniek maakt is dat wij systeemhuis en gevelbouwer ineen zijn. Onze aluminium geveloplossingen zijn dus 100% Intal!

Met de aluminium raamsystemen van het IT77 profielsysteem maken we veel variaties in aluminium ramen mogelijk, altijd passend binnen het ontwerp van het gebouw.

Wij zijn gespecialiseerd in seriematige bouw en modulair bouwen, maar ook voor kleinere projecten bieden wij geveloplossingen. Uitdagingen in projectmatige geveloplossingen gaan we ook graag aan! 

IT77 ALUMINIUM PROFIELSYSTEEM

Aluminium ramen van Intal worden vervaardigd uit het IT77 aluminium profielsysteem. Je vindt deze circulaire aluminium geveloplossingen in alle mogelijke toepassingen in de bouw. Denk bijvoorbeeld aan kantoren, hotels, appartementencomplexen, distributiecentra, verzorgingshuizen en overheidsgebouwen.

Het IT77 profielsysteem bestaat uit 4 verschillende aluminium profielseries die allemaal hun eigen specifieke kenmerken hebben. Hiermee zijn wij altijd in staat het juiste aluminium element te produceren bij de specificaties van het project.

IT77 aluminium profielsysteem

DE VOORDELEN VAN ONZE ALUMINIUM RAMEN

Onze aluminium ramen:

 • maken wij van circulair aluminium;
 • worden geproduceerd van diverse 100% Intal aluminium profielseries van hoogwaardige kwaliteit;
 • kunnen projectspecifiek ontworpen en geproduceerd worden;
 • voldoen aan de hoogste functionele eisen;
 • bieden de gewenste esthetische waarde; 
 • zijn thermisch hoog isolerend;
 • zijn inbraakwerend;
 • zijn succesvol getest op hoge wind- en waterdichtheid;
 • kunnen brandwerend worden uitgevoerd;
 • zijn leverbaar in elke gewenste RAL-kleur, geanodiseerd, met anodiseerlook of met een structuurcoating;
 • worden geleverd met systeemgebonden hang- en sluitwerk;
 • voldoen altijd aan de laatste VMRG kwaliteitseisen en adviezen;
 • zijn KOMO-gecertificeerd.
Ik ontvang graag de factsheet IT77 aluminium raamsysteem

IT77-ST

Aluminium profielserie IT77-ST

Dit is ons standaardprofiel, ook wel onze vlakke profielserie genoemd. De IT77-ST is een profielserie die breed toepasbaar is voor veel verschillende soorten projecten. Op onze casepagina vind je heel veel projecten waarin de IT77-ST is toegepast.

De aluminium ramen die geproduceerd worden met het IT77-ST profiel zijn altijd hoog isolerend, waterdicht en inbraakwerend. 

 

Snel. Slim. Sterk.

Aluminium kozijnen in Spaarnelicht

Wij vertellen graag meer over het project Spaarnelicht in Haarlem waarin de IT77-ST is toegepast. Dit project kenmerkt zich door snelheid, slimme oplossingen en een sterke samenwerking. Doordat we vanaf het eerste ontwerp betrokken waren bij het project Spaarnelicht konden wij onze specifieke expertise inbrengen. Dat heeft mooie resultaten opgeleverd. 

Tijdens het project slaagden we er samen met onze opdrachtgever Slokker Bouwgroep in razendsnel te bouwen en ook nog eens faalkosten te voorkomen en bouwkosten zo laag mogelijk te houden.

Ik ben benieuwd naar Spaarnelicht

IT77-CS

Aluminium profielserie IT77-CS

De IT77-CS is net als de IT77-RS een esthetisch hoogstaand aluminium profielsysteem voor ramen. Dit profielsysteem heeft een verborgen vleugel waardoor er in het gevelaanzicht geen onderscheid zit tussen vaste delen en draaidelen. Dat zorgt voor een gelijkmatige vlakverdeling. Het beslag is verdekt liggend wat in combinatie met de rozetloze raamgreep bijdraagt aan een strakke uitstraling. 

De IT77-CS is net als de andere profielseries hoog isolerend met goede U-waarden, waterdicht en inbraakwerend, maar biedt ook nog eens een optimale lichtdoorlatendheid. 

Horizon College Purmerend

Horizon College Purmerend

Samen met SMT Bouw & Vastgoed hebben wij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de esthetische uitstraling van het Horizon College in Purmerend. Alle kozijnen zijn uitgevoerd in de IT77-CS profielserie. Deze serie onderscheidt zich door een volledig verdekt liggende vleugel. Er is geen verschil tussen een draaideel en een vast raam, de vleugel ligt namelijk verdekt achter het vaste kader. Daardoor is maximale daglichttoetreding en een rustig gevelbeeld ontstaan. 

Ik lees graag meer over dit project!

Ik neem graag contact met jullie op.

Get connected!

IT77-RF

Aluminium profielserie IT77-RF

Deze slanke aluminium geveloplossing voldoet aan de esthetische wensen van de architecten zonder afbreuk te doen aan technische prestaties.

Het IT77-RF raamsysteem is hoog isolerend door het ontwerp met meervoudige kamers. De profielserie heeft daarnaast ook een hoge waterdichtheid en is inbraakwerend. Net als de andere IT77 profielseries is de IT77-RF breed toepasbaar, voor zowel renovatie als nieuwbouw. 

Op onze casepagina vind je veel projecten waarin het IT77-RF raamsysteem is toegepast. 

 

Binnenstedelijke herontwikkeling

Aluminium geveloplossing in Nieuweroord

De aluminium geveloplossing IT77-RF is onder andere toegepast in het project Nieuweroord in Leiden. Een fantastische binnenstedelijke herontwikkeling, dichtbij het centrum van Leiden en een grote aanwinst voor het gebied. Naar ontwerp van Studio Hartzema is het landhuis in zijn oorspronkelijke vorm nagebouwd en met twee vleugels aan weerszijden uitgebreid. 

Alle aluminium ramen, deuren en vliesgevels in het project, behalve de houten kozijnen in het landhuis, zijn door Intal gerealiseerd.

Ik lees graag meer over Nieuweroord
Ik ontvang graag de factsheet IT77 aluminium raamsysteem

IT77-RS

Aluminium profielserie IT77-RS

Deze slanke aluminium profielserie is breed toepasbaar. We noemen deze profielserie ook wel de renovatie profielserie vanwege de ‘steel-look’ van deze profielen.

Natuurlijk is de IT77-RS ook hoog isolerend, waterdicht en inbraakwerend.

4.500 m2 aluminium gevelelementen

Aluminium kozijnen in Student Experience NSDM

Deze aluminium geveloplossing hebben wij de afgelopen jaren bij veel projecten toegepast. Zo ook bij Student Experience NDSM in Amsterdam. In opdracht van Pleijsier Bouw Genemuiden hebben wij voor de blokken F en G bijna 4.500 m2 aan  aluminium ramen, deuren en vliesgevels in het appartementencomplex geleverd. 

In dit industriële pand is gekozen voor een combinatie van IT77 profielseries. In blok F is gekozen voor IT77-ST serie met vlak profiel en in blok G is gekozen voor onze IT77-RS profielserie met verdiept profiel. Deze uitvoering benadert de staal-look en geeft extra karakter aan het pand. 

Het kozijn sluit qua esthetiek naadloos aan op de robuuste buitenschil. Voor de commerciële plint in beide blokken is de IT55 vliesgevelserie toegepast.

Ik ben benieuwd naar dit appartementencomplex