Teamwaarderingsdag Productie

Teamwaarderingsdag Productie

Hallo teamwaarderingsdag!

Monique Pluijmers,

Vaarwel individuele functioneringsgesprekken, hallo teamwaarderingsgesprekken. Dat is hoe wij bij Intal het graag zien. Geen individuele gesprekken met een teamleider, maar als team samen elkaar feedback geven en afspraken maken. Met als doel om elkaar nog beter te leren kennen, elkaar bij te sturen en samen verantwoordelijkheid en ondernemerschap te vergroten. Deze teamwaarderingsgesprekken waren onderdeel van de teamwaarderingsdag voor Productie.

Om een succes te maken van deze allereerste teamwaarderingsdag, die plaatsvond op donderdag 6 april, werd alles tot in de puntjes voorbereid. Want de dag moest, zoals we gewend zijn bij Intal, een echte Intal-dag worden. Dat is gelukt! Met 40 collega’s uit productie is er hard gewerkt aan ontwikkeling, samenwerking, beoordeling en procesverbetering. 

We begonnen de dag in het AFAS-Stadion. De middag brachten wij door in onze fabriek. 

De dag bestond uit de volgende elementen:

WAARDERING

Een teamwaarderingsdag begint met het uitspreken van waardering. Wat is er hard gewerkt in de afgelopen maanden en wat zijn er mooie resultaten geboekt! Gaaf om de credits daarvoor bij de groep collega’s te kunnen neerleggen.

RONDLEIDING DOOR HET AFAS-STADION

Als official partner van AZ mochten wij de ochtend van de dag doorbrengen in het stadion. De ochtend werd extra bijzonder door de rondleiding door het stadion. Gaaf om achtergrondverhalen te horen tijdens het bezoeken van kleedkamers en om onze eigen skybox te kunnen laten zien aan alle collega’s. Ook heel inspirerend om te zien dat de kernwaarden van AZ en Intal goed matchen en de overeenkomsten te horen in hoe we collega’s motiveren in de weg naar de top.

ONTWIKKELSPEL

Met ons eigen Intal Ontwikkelspel op basis van de 5 pijlers van De Intal Methode gingen teams het gesprek met elkaar aan. Van openhartige antwoorden op gedurfde vragen tot actieve opdrachten en van tactische inzetten van jokers tot het winnen van een gewilde prijs. Alles kwam voorbij!

ONTWIKKELDOELEN 

Op basis van onze eerder afgenomen (In)talentenscan en de feedback uit het ontwikkelspel hebben collega’s ontwikkeldoelen opgesteld voor dit jaar. Zij hebben zich meteen via een QR-code ingeschreven voor de gewenste opleidingen uit De Intal Academy.

TEAMAFSPRAKEN

Hoe gaan we met elkaar om? Wat vinden wij normaal als het gaat om te laat komen, ziekmelden of vakantie aanvragen? Zijn wij voorstander van salaristransparantie binnen ons team of juist niet? Willen wij meebeslissen met salarisonderhandelingen van nieuwe collega’s of laten we dit aan de teamleider over? Allemaal vragen die het team heeft besproken én waar zij invloed op mogen uitoefenen.

PROCESVERBETERING

Geen droge opleidingen, maar korte workshops in onze eigen fabriek om de huidige processen kritisch te bekijken en aan te scherpen. Wanneer is iets een afwijking en hoe gaan we hiermee om? Wat betekent het principe 100% foutvrij van mij? Welke successen op het gebied van procesverbetering hebben we al bereikt en wat staat er nog op het wensenlijstje qua verbetering?

BORREL!

Een goede afsluiter van een intensieve, maar gave dag!

“De unieke Intal werksfeer is de reden dat ik voor Intal heb gekozen. Ik zie mezelf hier nog jaren werken!"

collega productie
quote van een Intalist

Wat levert de teamwaarderingsdag op?

Veel!

  • Uit evaluatie blijkt dat collega’s deze dag gemiddeld een 8.4 hebben gegeven!
  • 100% van de collega’s heeft aangegeven plezier te hebben gehad tijdens de dag!
  • 92% van de collega’s heeft aangegeven collega’s beter te hebben leren kennen en 2/3 van de collega’s heeft nieuwe inzichten opgedaan over zichzelf.
  • 84% van de collega’s heeft aangegeven dit volgend jaar weer te willen doen.

Werken bij Intal

Wil jij ook werken bij een organisatie die het anders doet? We zoeken nieuwe collega’s voor productie! Kijk voor onze aanpak en de vacatures eens op Intal.nl.

Lees onze vacature