Zuidplas

Zuidplas

Energieneutraal gemeentehuis

In samenwerking met onze opdrachtgever Heembouw hebben wij onze IT55 vliesgevels en IT77 kozijnen geproduceerd en gemonteerd in het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Zuidplas. Kraaijvanger is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit energieneutrale gebouw. 

Project
Zuidplas
Locatie
Nieuwerkerk aan den IJssel
Opdrachtgever
Heembouw
Architect
Kraaijvanger Architects
Solution
Werken

100% LEAN

Met Heembouw hadden wij eerder samengewerkt en waren wij blij dat ook nu weer te doen. Sindsdien hebben wij mooie ontwikkelingen doorgemaakt binnen Intal en engineeren wij onze projecten in 3D BIM. Omdat wij net als Heembouw ook volledig LEAN werken, konden wij elkaar ook daarin goed vinden. Wij hebben alle LEAN-sessies tijdens engineering bijgewoond en hebben samen het model gevuld. Tijdens deze sessies was er veel ruimte om met alle partijen kennis te delen voor de beste resultaten.

Gesegmenteerde vliesgevels

De vliesgevels van onze profielserie IT55 zijn voor dit project gesegmenteerd. Het doel van de architect was de illusie te wekken dat alle vliesgevels rondlopen. Dat is goed gelukt! In de vliesgevels zitten allemaal kleine knikjes van een aantal graden, maar voor het oog lijken de vliesgevels rond te lopen.

Uitdaging

Het plaatsen van de doorvalveilige tripple beglazing in jumboformaat vormde een grote uitdaging voor ons. Die wij natuurlijk graag aan gingen. Met succes want het gebouw is een echte eyecatcher geworden in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Toegepaste aluminium profielen

Project credits

OPDRACHTGEVER

Heembouw

ARCHITECT

Kraaijvanger Architects