LC Packaging Waddinxveen

LC Packaging Waddinxveen

Zeker geen standaard distributiecentrum

Het distributiecentrum van LC Packaging ziet er indrukwekkend uit. Met de ronde belijningen, de draaiende betontrap en grote plafondplaten overstijgt de architectuur van dit distributiecentrum die van veel andere DC's. Mooi dat wij onze bijdrage mochten leveren om het gebouw zo aantrekkelijk mogelijk te maken, waarbij wij voldoen aan de hoge eisen als het gaat om duurzaam bouwen.

Project
LC Packaging
Locatie
Waddinxveen
Opdrachtgever
De Vries en Verburgh
Architect
Quadrant4
Datum oplevering
2020
Geveloplossing
IT55
Solution
Werken

Uitstekend samenwerken is de grootste toegevoegde waarde bij dit project

Op het Logistiekpark A12 liet LC Packaging een nieuw hoofdkantoor en magazijn bouwen: een state-of-the-art gebouw ontworpen door Quadrant 4 dat voldoet aan alle moderne eisen waar duurzaamheid en welzijn centraal staan. Het gebouw wijst richting de rotonde van het Logistiekpark A12 en het aangrenzende water, waardoor bebouwing en water in elkaar overlopen. Op deze nieuwe locatie kan LC Packaging haar groeiende organisatie op volle kracht voortzetten en de kwaliteit waar ze iedere dag naar streeft waarborgen. 

ALUMINIUM IT55 VLIESGEVELS

In opdracht van bouwbedrijf De Vries en Verburgh heeft Intal alle aluminium IT55 vliesgevels geproduceerd en geleverd voor het nieuwe hoofdkantoor en magazijn van LC Packaging. 

BIJZONDERE ARCHITECTUUR ZORGDE VOOR UITDAGINGEN

Het distributiecentrum van LC Packaging ziet er indrukwekkend en mooi uit. Zeker geen standaard distributiecentrum met de ronde belijningen, de draaiende betontrap en grote plafondplaten. De architectuur van het distributiecentrum van LC Packaging overstijgt die van veel andere distributiecentra. Deze bijzondere architectuur, ontworpen door Quadrant4, stelde aannemer De Vries en Verburg voor uitdagingen. De vele rondingen in het kantoorgedeelte vroegen veel engineering en extra aandacht bij de uitvoering.

DE BESTE ALUMINIUM GEVELOPLOSSINGEN

Wij werden direct betrokken bij de engineering en konden daardoor onze expertise inbrengen om samen tot de juiste aluminium geveloplossingen te komen. Een uitdaging was bijvoorbeeld de in de gangwand met vitrines verwerkte steenstrips, terwijl de vliesgevel aan de waterzijde rond loopt. Door het hele project in 3D uit te werken en de beste oplossingen te creëren die pasten bij het ontwerp, kwamen wij tot de beste resultaten. Het gehele proces kwam goed in beeld en daarnaast konden faalkosten verminderd worden en werd het proces geoptimaliseerd.

Door intensief samen te werken met het bouwteam, maakten wij het ontwerp van de architect waar.

BREAAM-NL 'OUTSTANDING'

De ambitie om het gebouw te realiseren met het duurzaamheidscertificaat BREAAM-NL ‘Outstanding’ had impact op het hele bouwtraject. Dit certificaat kan alleen behaald worden als hiermee vanaf het ontwerp rekening wordt gehouden. Dat is goed gelukt en vereiste ook de juiste manier van werken vanuit Intal. Omdat wij vaker aluminium geveloplossingen realiseren die voldoen aan het BREAAM-NL certificaat, wisten wij wat er van ons verwacht werd.

SNELHEID

Bij de realisatie van dit distributiecentrum, was net als bij alle andere distributiecentra waaraan wij meegewerkt hebben, een hoog tempo van bouwen vereist. Een strakke planning, duidelijke afspraken en voortdurend controleren en schakelen maakte dat de deadlines gehaald werden.

Een project waar we trots op zijn. Een bewijs dat wij expert zijn als het gaat om het realiseren van de beste aluminium geveloplossingen in distributiecentra. Zelfs als het om een distributiecentrum gaat dat niet de standaard architectuur van een distributiecentrum heeft. 

Toegepast aluminium profiel

Meer weten over onze circulaire aluminium vliesgevels?

Get connected!

PROJECT CREDITS

OPDRACHTGEVER
De Vries en Verburgh

ARCHITECT
Quadrant4