Dragant (Duindoornflat)

Dragant (Duindoornflat)

Ons modulair profielsysteem in eerste aardbevingsbestendige flat

Samen met bouwpartner Van Wijnen hebben wij de eerste aardbevingsbestendige flat in Groningen gerealiseerd. De aluminium kozijnen uit de Intal IT77 profielserie maken een belangrijk deel uit van de renovatie die geheel zonder steigers en modulair is uitgevoerd.

Project
Dragant (voorheen: Duindoornflat)
Locatie
Groningen
Opdrachtgever
Van Wijnen
Architect
AAS Architecten
Datum oplevering
2019
Geveloplossing
Aluminium IT77 kozijnen
Solution
Leven

Think

KENNIS EN EXPERTISE

Met vaste partner en aannemer Van Wijnen is er altijd een uitstekende samenwerking. We hebben onze kennis en expertise ingezet door mee te denken over de juiste aansluitingen en de beste en meest eenvoudige manier om de gevelelementen te monteren. Ook over het transport hebben we nagedacht. Een heel scala aan aspecten die bij deze manier van bouwen komen kijken. 

Create

3D-BIM ENGINEERING

Qua engineering zijn we vroegtijdig ingestapt. Wij hebben onze werkzaamheden volledig uitgevoerd in een 3D-BIM omgeving, waardoor wij uitstekend kunnen voldoen aan de behoefte van onze opdrachtgever.

Door de goede procesbeheersing en het aanleveren van prefab gevelelementen in de juiste volgorde, was er voldoende tijd om samen met AAS architecten een uniek gevelbeeld te creëren. Elke woonunit heeft een eigen gezandstraalde ruit waarin een afbeelding met het huisnummer is verwerkt. 

Produce

100% LEAN

De IT77 aluminium kozijnen zijn in onze fabriek geproduceerd en voorzien van de juiste beglazing. Aangezien ieder kozijn werd voorzien van een gezandstraalde ruit met een uniek huisnummer was een goed georganiseerde planning, productie en logistiek van groot belang. Goed te zien dat de LEAN werkwijze van Intal prima hier in voorziet.

build

PREFAB AANLEVEREN

Door onze IT77 aluminium kozijnen zoveel mogelijk prefab aan te leveren, is er veel minder kans op faalkosten. De bouwkundige aansluitingen zijn beproefd en tot een minimum beperkt. Bovendien zijn onze producten optimaal verwerkt en is daardoor de doorlooptijd op de bouw aanzienlijk korter. Dat is gunstig voor de beheersing van de processen, maar ook voor het beperken van overlast voor de omwonenden. 

Care

SUCCESVOLLE SAMENWERKING

Dat onze aanpak succesvol is, blijkt uit het feit dat het project een vervolg krijgt. Ook voor de transformatie van Acero (Esdoornflat) en Cornus (Kornoeljeflat) in Groningen hebben wij de opdracht van Van Wijnen ontvangen. 

Toegepast aluminium profiel

Meer weten over onze modulaire aluminium geveloplossingen?

Neem contact op

Project credits

OPDRACHTGEVER

Van Wijnen

ARCHITECT

AAS Architecten