Blaak 16

Blaak 16

Prominente positie midden in strategisch sterke locatie

In samenwerking met Dura Vermeer en Hendriks Bouw & Ontwikkeling realiseerden wij de aluminium kozijnen van onze profielserie IT77 de herontwikkeling van het kantoorgebouw aan de Blaak 16 in Rotterdam. Het ontwerp komt van DZAP.

Project
Blaak 16
Locatie
Rotterdam
Opdrachtgever
Hendriks Bouw & Ontwikkeling, Dura Vermeer
Architect
DZAP
Solution
Werken

THINK

Bij de herontwikkeling van een bestaand gebouw moet rekening worden gehouden met de bestaande bouwkundige situatie. Hoe ga je slim om met de beschikbare ruimte en detaillering? Hoe bouw je op een bestaande locatie op één van de drukste straten in hartje Rotterdam op nog geen 100 meter van de Markthal en de beroemde Kubuswoningen? Het antwoord: feel connected. Verbinding met je klant, de omgeving en alle andere factoren die van invloed zijn. Zo kom je tot de beste oplossing. 

CREATE

Projectmatig ontworpen hoekoplossingen dragen bij aan de gewenste openheid en lichtinval. Daarnaast wordt hiermee ook voorzien in de noodzakelijke toleranties in dit gebouw uit de 70'er jaren. Verstandig materiaalgebruik en het juiste proces zijn geselecteerd voor het behalen van de BREAAM Excellent score. Uitgebreide voorbereiding met actieve input vanuit Intal heeft bijgedragen aan de succesvolle realisatie.

PRODUCE

Het LEAN productieproces van Intal zorgt voor vaste korte doorlooptijden. Projecten zoals Blaak 16 worden daardoor in zeer korte tijd geproduceerd. Dat is precies wat nodig is op zo'n locatie. 

BUILD

Goede samenwerking met alle betrokken partijen is altijd al onze standaard, maar in een situatie als deze met weinig ruimte op de bouwplaats en een korte bouwtijd merk je het verschil. Intal draagt zorg voor de juiste montageplannen en ontzorgt. 

CARE

Bij een multifunctioneel en uiterst duurzaam kantoorgebouw met grote vrij indeelbare werkvloeren (ca 1.400 m²) verdeeld over 12 verdiepingen, een eigen parkeergarage en een rooftop office & terrace spreekt het voor zich dat het de gebruiker ook na uitvoering van onze werkzaamheden aan niets mag ontbreken. Door een actieve houding aan te nemen op het gebied van service en onderhoud zorgen wij voor ons product en zorgen wij voor tevreden gebruikers.

Toegepast aluminium profiel

Meer lezen over Intal+ service en onderhoud?

Klik hier

Project credits

OPDRACHTGEVER

Hendriks Bouw & Ontwikkeling

Dura Vermeer

ARCHITECT

DZAP