Foutvrij van mij!

Foutvrij van mij!

The Intal Game

Wanda Beerepoot,

Een aantal maanden geleden hebben wij intern gevraagd wat onze Intalisten belangrijke thema’s vinden voor De Intal update die elk kwartaal plaatsvindt. Ons team productie liet toen weten dat zij graag ervaren hoe een project verloopt binnen Intal. Wat moet er op elk proces gebeuren om bij de klant op het juiste moment de juiste aluminium geveloplossingen te realiseren? Dat werd het onderwerp van De Intal Update Q2. 

THE INTAL GAME

Tijdens een brainstorm ontstond het idee voor The Intal Game. Afgelopen vrijdag werd het spel voor het eerst gespeeld tijdens onze Intal Update Q2. De opdracht was helder: doorloop het gehele proces – vanaf offerteaanvraag tot en met montage op de bouw – en zorg ervoor dat het proces zo efficiënt mogelijk verloopt met een tevreden klant en goed resultaat. 

Alle Intalisten werden ingedeeld in teams waarin een mooie balans was van Intalisten uit alle procesdelen binnen Intal. De teams gingen op pad om alle processtappen te doorlopen en een indruk te krijgen wat het werk op ieder procesdeel inhoudt. Met 1 duidelijke regel: ben je tijdens The Intal Game bij jouw procesdeel aangekomen, dan mag jij alleen aanwijzingen geven en moeten jouw collega’s het werk doen. 

Zo zagen we bijvoorbeeld sales een kozijn in elkaar zetten, voerde een collega uit productie het verkoopgesprek met de klant en maakte onze machine-operator de offerte.

Aan het einde van de middag heeft ieder team een ‘compleet’ kozijn kunnen monteren. Compleet bewust tussenhaakjes, want tja, er zaten wat boobytraps in het spel waar we allemaal ingetrapt zijn. Door alle groepen is geen geld verdiend. De klant kreeg te weinig kozijnen geleverd, in de verkeerde kleur, die lekken en beschadigd zijn, ook nog eens tegen een verkeerde prijs. Om over het meer- en minderwerk en de kosten van alle afwijkingen nog maar te zwijgen.

MORAAL VAN HET VERHAAL 

Werk samen en wees kritisch. Controleer het werk van het procesdeel voor jou en zorg dat jij het werk 100% foutvrij doorgeeft aan de collega’s van het procesdeel na jou. Bij deze willen we jullie allemaal bedanken voor deze leuke en leerzame middag! We wensen jullie een hele fijne zomervakantie en hopen jullie gezond en uitgerust weer terug te zien na de bouwvak.

Wat kunnen we terugkijken op een fantastische middag afgelopen vrijdag. Onze Intalisten hebben fanatiek gestreden tijdens The Intal-Game maar ook fanatiek geborreld tijdens de bouwvakborrel!