Dragant

Dragant

OPGELEVERD: Dragant (voorheen Duindoornflat)

Wanda Beerepoot,

Samen met bouwpartner Van Wijnen heeft Intal voor Woningcorporatie Lefier de eerste aardbevingsbestendige gasloze flat in Groningen gerealiseerd. De aluminium kozijnen uit de INTAL77 profielserie maken een belangrijk deel uit van de renovatie. Intal is de enige systeemleverancier in Nederland die ook zelf haar eigen profielsysteem produceert. Daarmee heeft Intal een unieke positie binnen de markt van aluminium systeemleveranciers.

STEIGERLOOS BOUWEN

Intal is qua engineering aan de start van het bouwproject ingestapt. Met vaste partner Van Wijnen hebben wij onze expertise ingezet door mee te denken over de juiste aansluitingen en de beste en meest eenvoudige manier om de gevelelementen te monteren. Dragant (voorheen Duindoorflat) is in zijn geheel modulair, steigerloos, gebouwd. Door de INTAL77 kozijnen prefab aan te leveren, werd de kans op faalkosten beperkt doordat de aansluitingen beproefd zijn. Door optimale verwerking van ons Intal product werd de doorlooptijd ook tot een minimum beperkt. Dit resulteerde in lagere bouwkosten en een beperkte overlast tijdens de renovatie voor de omwonenden.

Dragant is een mooi voorbeeld van een waardevolle opwaardering van bestaande woningvoorraad door toepassing van ons modulaire profielsysteem. Leuk om te vermelden is dat door de goede procesbeheersing en het aanleveren van prefab gevelelementen in de juiste volgorde, er voor de architect (AAS architecten) nog tijd was om samen met Intal een uniek gevelbeeld te creëren. Elke woonunit heeft een eigen gezandstraalde ruit waarin een afbeelding met het huisnummer is verwerkt.