Kerstbomenactie Kerst is voor iedereen

Kerstbomenactie Kerst is voor iedereen

Kerstbomenactie 2023

Wat was woensdag 6 december 2023 weer een ongelooflijk mooie dag. Voor het derde jaar op rij organiseerden wij samen met AZ de campagne ‘Kerst is voor iedereen’. Zoals elk jaar konden mensen iemand nomineren voor een kerstboom en dit jaar werd dat weer massaal gedaan. Voor het eerst werkten we ook samen met Humanitas en konden we 15 mensen die via Humanitas genomineerd waren blij maken met een kerstboom.

AZ legendes en AZ Vrouwen

Niet eerder waren we met zo’n grote groep om de kerstbomen persoonlijk langs te brengen. Kees Kist, Hugo Hovenkamp en Henk van Rijnsoever, AZ legendes, gingen op pad met de AZ Vrouwen en hun manager Stefanie van der Gragt samen met mensen van AZ en Intalisten. In trio’s verdeeld over 7 bussen gingen we met de kerstbomen op pad. In de busjes werd voor elk bezoek de reden van de nominatie voorgelezen en met elkaar gedeeld.  Zo wisten we precies bij wie kwamen, wie hen genomineerd had en wat de reden was.

Dankbaar

Deze dag maakte dat wij geraakt werden en nog meer stil stonden bij wat er allemaal in een mensenleven kan gebeuren. We waren stuk voor stuk heel dankbaar dat wij met een klein gebaar als een kerstboom toch zoveel blijdschap bij mensen mochten zien.

Volgend jaar gaan we zeker weer voor een succesvolle kerstbomenactie!

Vol emotie

AZ legende Kees Kist

Mooi om te zien hoeveel een bezoek teweeg kan brengen. Sommige mensen barstten spontaan in tranen uit toen Kees Kist aan kwam lopen met een kerstboom. Het liefst hadden ze hem een dagje bij zich gehouden. 

De hele dag zorgden wij ervoor dat er altijd tijd was om te luisteren naar de verhalen die de mensen met ons wilden delen. Er werden zelfs handtekeningen uitgedeeld en er ontstonden mooie gesprekken.

Partnerships

De paarse truien die wij tijdens de actie allemaal hebben gedragen  heeft onze partner Technofashion geheel kosteloos voor ons gemaakt. Wat een mooi gebaar! Daarnaast had Vomar dit jaar 100 kerststollen beschikbaar gesteld voor de actie. Ook dat waarderen we erg.