Lieven blok 6 en 7

Lieven blok 6 en 7

Intal project in beeld: Lieven blok 6 en 7

Intal,

In samenwerking met onze partner Bot Bouw gaan wij onze IT77-RF gevelelementen (aluminium kozijnen) leveren voor Lieven blok 6 en 7. Het duurzame project Lieven in Amsterdam is ontworpen door KENK architecten en is een plek waar ongeveer 1.200 woonstarters van 18 t/m 27 jaar een woonruimte kunnen huren. 

KRACHT VAN SAMENWERKING

Samen met KENK architecten hebben wij eerder een projectmatige geveloplossing ontwikkeld voor een ander project dat wij gezamenlijk hebben gedaan. Deze projectmatige oplossing wordt nu ook gebruikt voor Lieven blok 6 en 7. Een mooi bewijs dat onze projectmatige oplossingen ook breder gebruikt kunnen worden.

MOCK-UP KOZIJN

Wij hebben een mock-up geplaatst in het project. Zodat wij ter plekke ten behoeve van procesoptimalisatie tot leerzame verbeterpunten komen. Wij starten in week 45 met de montage van onze aluminium geveloplossingen.

Harbour Fensters

Ook worden hier Harbour Fensters toegepast, een mede door Intal ontwikkelde unieke geluidwerende oplossing voor toepassing van kozijnen met ventilatiemogelijkheid in een dove gevel. 

Unieke plek

Lieven is een plek waar de buurt kan samenkomen en waar volop ruimte is voor verschillende activiteiten, bedacht door bewoners én buurtbewoners.  Ongeveer 1200 woonstarters van 18 t/m 27 jaar huren straks een woonruimte in Lieven. Bewoners zorgen samen met hun buren, voor hun eigen woonplek en omgeving. Buren leren elkaar kennen en helpen elkaar vooruit in Amsterdam.

Lieven wordt zo ingericht, dat het voor iedereen een fijne plek is om tijd door te brengen. Wat wordt gebouwd, is nog niet aanwezig in de buurt. Zo worden een buurthuiskamer en wasserette gemaakt en komt er plek voor creativiteit, horeca, spel en sport. Het buitenterrein wordt groen en open, met een plein en een tuin. Hier is dus volop plek voor het organiseren van verschillende activiteiten voor en door de hele buurt.

Ontwikkeling

Lieven wordt gebouwd in het gebied tussen de Vlaardingenlaan, de Maassluisstraat, de Overschiestraat en de Voorburgstraat in de Delflandpleinbuurt in Amsterdam Nieuw-West. Naar verwachting is het gehele project in het voorjaar van 2023 klaar. Dit gebeurt in acht verschillende delen, die elk bestaan uit verschillende type woonruimtes. Naast huurwoningen voor studenten en woonstarters, is ook ruimte voor bedrijven, vrije sector huur en verhuur van parkeerruimte. 

Duurzaam en fris

Lieven wordt zo energiezuinig mogelijk gemaakt. Door gebruik te maken van zonnepanelen, een duurzaam energiesysteem en te zorgen dat regenwater direct bij grondwater terecht komt, is het project heel milieuvriendelijk. In totaal worden 1.700 zonnepanelen geplaatst. De energie die deze opleveren wordt direct aan bewoners geleverd of aan het duurzame energiesysteem. Lieven is ook nog eens een rookvrij complex.

Lieven is een initiatief van en wordt ontwikkeld door Woonstichting De Key. Met Lieven wil De Key voor een levendige plek zorgen in de Delflandpleinbuurt, waar veel verschillende buurtbewoners aan kunnen bijdragen en samen kunnen komen.