HOE SELECTEER JE NIEUWE INTALISTEN?

HOE SELECTEER JE NIEUWE INTALISTEN?

Anders dan anders

Monique Pluijmers,

Bij Intal doen we de dingen graag anders dan bij andere organisaties. Zo geloven we niet zo in regeltjes, maar des te meer in vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en verbinding met elkaar. Vanuit onze focus op gedrag (De Intal Methode) werken we onder andere met salaristransparantie, gekozen leiderschap, teambeoordelingen en continu verbeteren. 

(IN)TALENTENSCAN

Hoe zorg je dat je mensen selecteert die deze andere manier van werken omarmen en verder brengen? Bij Intal gebruiken we De (In)talentenscan als aanvulling op het selectieproces voor sollicitanten. Dit is een kort online programma met persoonlijkheidsvragenlijsten, waardenvragenlijsten en een paar cognitieve en perceptuele tests. Dit geeft meteen verdieping in kennismakingsgesprekken! 

EIGEN ‘INTAL-LAT’

Naast sollicitanten hebben we ook alle Intalisten gevraagd om (vrijwilliger) mee te doen aan een (In)talentenscan. Daarmee is het gelukt om in 3 maanden tijd een eigen ‘Intal-lat’ te creëren. Nieuwe Intalisten zouden minimaal zo goed moeten zijn als hun collega’s. Door analyses kunnen we steeds beter voorspellen welke onderdelen belangrijk zijn voor floreren binnen Intal. 

Benieuwd naar de inzichten die wij hiermee hebben opgedaan? Lees hieronder verder! 

Onze inzichten

GEEN TYPOLOGIËEN EN KLEURENTESTS

Het meten van talenten op een eerlijke, wetenschappelijk onderbouwde manier met goede voorspellende waarde voor succes op de werkvloer. Klinkt misschien saai of moeilijk, is het niet! 

MINDER LAST VAN BIAS EN BEOORDELINGSFOUTEN

Het babbelt zo lekker als je met iemand op dezelfde golflengte zit, maar een ‘klik’ is niet per se een goede voorspeller voor de uitoefening van een rol. We kijken nu naar toegevoegde waarde als individu, als teamlid en als Intalist

EERLIJKER INZICHT IN HET POTENTIEEL

We wisten natuurlijk al dat we veel talent in huis hadden, maar zien dit nu bevestigd met een goed inzicht in het potentieel van alle Intalisten. Daarmee stimuleren we interne doorstroom, ook bij collega’s die niet altijd als eerste hun vinger opsteken. Wel zo eerlijk.

VIEREN VAN VERSCHIL BIJ INDIVIDUEN

We weten welke talenten in ieder team aanwezig zijn én welke zaken (nog) ontbreken. We stimuleren teams om aanvullende competenties te zoeken bij sollicitanten in plaats van te zoeken naar een kopie van zichzelf.

ONBOARDING OP MAAT

Met de (In)talentenscan hebben we meteen handvatten voor een goede onboarding, afgestemd op de wensen en behoeften van de nieuwe collega.

VIEREN VAN VERSCHIL BIJ TEAMS

We kunnen verschillen tussen teams beter duiden en verklaren zonder hier een oordeel aan te hangen, wat leidt tot wederzijds begrip.

DE WAARDE VAN WAARDEN

We zien het verschil tussen competenties en waarden en we kijken strenger naar waarden bij de selectie aan de poort. We weten welke waarden een goede voorspeller zijn van wel of niet floreren binnen Intal.

RUIMTE VOOR EXPERIMENTEREN

Wat gebeurt er als je teams op een andere manier laat samenwerken op basis van persoonlijke talenten? We weten het nog niet, maar gaan het ontdekken. Wordt vervolgd! 

UNIEK DNA

We zien dat onze kernwaarden onafhankelijk van elkaar zijn. Een hoge score op één waarde leidt niet automatisch tot een hoge score op een andere waarde. Daarmee vertegenwoordigen ze allemaal een uniek stukje DNA wat we binnen Intal zoeken. 

ONTWIKKELCADEAUTJE

En, last but not least, krijgt iedere sollicitant natuurlijk zelf ook een uniek rapport met overzicht van zijn/haar relevante kenmerken. Handig voor persoonlijke ontwikkeling, of dit nu binnen of buiten Intal is. 

Wil je meer weten over de (In)talentenscan of over werken bij Intal? Stuur ons een mailtje via work@intal.nl of stuur een appje naar 06 30 24 16 23. We gaan graag met je in gesprek. 

 

Lees meer over De Intal Methode