Met durf kom je ver!

Met durf kom je ver!

Met durf kom je ver!

Matthijs van der Plas,

Met de juiste stimulance vanuit de organisatie, heb ik de durf getoond om te laten weten wat mijn ambitie binnen Intal is. En toen ging het snel. 1,5 jaar na mijn start bij Intal als operator in de productie, werkte ik een paar dagen mee op Frontoffice om te kijken of dit de juiste plek voor mij zou zijn. De klik met het werk en het team was er direct. Ik maakte de sprong in het diepe, liet deze kans niet liggen en werk nu alweer een jaar in team Frontoffice.

Start bij Intal

Ik heb hiervoor tien jaar lang in de tulpen gewerkt bij een bloembollenkwekerij. Eigenlijk kon en deed ik alles wel binnen het bedrijf en was ik het aanspreekpunt op de werkvloer, zeker in de wintertijd. In de winter liep er ongeveer 50-60 man rond en begeleidde ik het plukproces van de tulpen. Hier kwam ook wel een stuk systeemkennis en machinekennis bij kijken. 

Na 10 jaar in de bloembollenkwekerij kwam ik op een punt waarop ik dacht: ga ik nog een carrièreswitch maken of blijf ik de rest van mijn leven in de bloembollen werken? Ik koos voor de switch en ging op zoek naar een nieuwe job als operator. Bij Intal vond ik een vacature en na een positief en prettig gesprek werd ik tot mijn vreugde aangenomen. 

Waar sta ik over 5 jaar?

Ik begon mijn nieuwe baan als operator bij Intal met twee dagen meelopen en veel informatie verzamelen en kennismaken met de machine, de producten en de Intalisten. In het begin heb ik veel in de avondploeg gewerkt samen met mijn collega's Radek en Darek. Echt in de leer bij Radek geweest en die heeft me heel veel geleerd over onze kozijnen. Een toegankelijke in-house opleiding was dat. Omdat ik ervaring had met machines en computers, kon ik de fijne kneepjes van de Schirmer snel oppakken en heb ik aardig wat 'maatwerk' dingen gemaakt. De profielen met daarin het Intal  logo gefreesd kwamen van mijn hand. Daar ben ik dan toch wel trots op. 

Mijn eerste evaluatie na 6-7 maanden was ontzettend positief, Larissa van People & Culture en Bjorn, mijn coördinator, zagen een hoop goede dingen en lieten mij weten dat ik potentie had om te groeien. Ik werd aangemoedigd om me verder te ontwikkelen en heel cliché ben ik toen ook gaan nadenken. Waar sta ik over 5 jaar? Frontoffice dat leek mij wel wat. Voor mij een logische volgende stap eigenlijk. Machines, computers, techniek het ligt me al mijn hele leven. Ik ben hier ook altijd in geïnteresseerd geweest.

Ik heb dit aangegeven bij Larissa en dacht: het duurt misschien nog wel even voordat ik deze grote stap kan maken. Maar niets was minder waar. Barry, onze coördinator Frontoffice wist mij snel te vinden. Al snel startte ik als engineer binnen ons procesdeel Frontoffice.

ALTIJD GROEIEN

Inmiddels zijn we een jaar verder en heb ik ook aan de 3D HiCAD cursus mogen meedoen. Een hoop projecten mogen afronden, projecten uitgewerkt en voorbereid samen met klanten. Misschien doe ik wel geen hele complexe gebouwen, maar ik ben ontzettend trots als ik een gebouw zie waar ik aan heb gewerkt. Van het kleinste en simpelste kozijn tot flinke vliesgevels.

Het is echt wel hard werken geweest om te komen waar ik nu ben. Maar ik heb het maar mooi gedaan en de durf getoond om de stap te wagen. Het vertrouwen in mij door Intal geeft mij zelfvertrouwen. Ik heb het erg naar mijn zin, kijk uit naar de verhuizing naar Schagen; de nieuwe machines, het nieuwe pand en het nieuwe kantoor. 

Ik groei nog steeds elke dag binnen Intal zowel in technisch en zakelijk opzicht als ook op persoonlijk vlak. Ik weet dat ik nog heel veel moois binnen Intal ga meemaken en kijk daar zeker naar uit.