Nieuweroord

Nieuweroord

Complexe detaillering met veel historisch besef

Nieuweroord, een fantastische binnenstedelijke herontwikkeling, dichtbij het centrum van Leiden is een grote aanwinst voor het gebied. Naar ontwerp van Studio Hartzema, is het landhuis in zijn oorspronkelijke vorm nagebouwd en met twee vleugels aan weerszijden uitgebreid. Alle aluminium kozijnen en vliesgevels zijn geproduceerd en gemonteerd door Intal. 

 

Project
Nieuweroord
Locatie
Leiden
Opdrachtgever
IBB Kondor (Volker Wessels)
Architect
Studio Hartzema
Datum oplevering
2021
Geveloplossing
IT55, IT77-RF
Solution
Leven

THINK

CIRCULAIRE ALUMINIUM KOZIJNEN EN VLIESGEVELS

Intal heeft, in samenwerking met aannemer IBB Kondor (Volker Wessels) bijna 4.000 m2 circulaire aluminium kozijnen en vliesgevels voor dit project geproduceerd en gemonteerd.

Duurzaamheid was een belangrijke factor bij de ontwikkeling en realisatie van Nieuweroord. Niet alleen is het project geheel gasloos uitgevoerd en zijn er zonnepanelen geplaatst, ook werden er bijzonder hoge isolatiewaarden gevraagd aan het gebouw én aan de gevels. In combinatie met de grote glasopeningen en de complexere detaillering, loop je dan best tegen wat uitdagingen aan. Maar juist bij complexere projecten, maakt Intal het verschil.

CREATE

3D ENGINEERING

We hebben vaker intensief met IBB Kondor gewerkt en door ook bij dit project vroegtijdig voor elkaar te kiezen en uit te gaan van elkaars kracht, kom je tot het beste eindresultaat. We hebben een zorgvuldige vertaling vanuit het verleden naar nu gemaakt, met een veelheid aan details die voldoen aan de hoogste eisen. 

Tijdens het gehele proces zijn we met enorm veel aandacht bezig geweest met de slanke profilering en de complexe detaillering, waarmee we erg veel leven en beweging in de gevels hebben gebracht. Dit vergde best veel engineering, omdat alles met veel historisch besef is uitgevoerd. In een 3D-engineeringstraject (BIM) hebben we het hele project goed in beeld gebracht. De samenwerking hierin is voortreffelijk verlopen en dat is cruciaal bij zo’n indrukwekkend project. Zeker wanneer de kritische blikken van de gemeente en omgeving voelbaar zijn. Tegelijkertijd dragen die eraan bij dat je voor het allerbeste resultaat gaat. Wij zijn trots op het mooie resultaat dat wij geleverd hebben. 

Benieuwd wat wij jou kunnen bieden aan aluminium geveloplossingen?

Yes!

PRODUCE

100% INTAL 100% LEAN

Wij zijn uniek in de markt van de gevelbranche omdat wij systeemhuis en gevelbouwer ineen zijn. Dat betekent dat al onze circulaire aluminium kozijnen en vliesgevels worden gemaakt van Intal profielen. Alle processen vinden plaats onder 1 dak, dat maakt onze aluminium geveloplossingen 100% Intal. 

Wij produceren onze kozijnen en vliesgevels volgens de LEAN-methode. Dit heeft als grote voordeel dat we zo efficiënt mogelijk produceren en altijd verbeteren om nog beter te presteren. 

BUILD

IT77-RF EN IT55 ALUMINIUM PROFIELSYSTEMEN

We hebben gekozen om het slanke aluminium IT77-RF kozijnprofiel en het aluminium vliesgevelsysteem IT55 toe te passen. Hierbij zijn we erin geslaagd om een combinatie te vinden tussen traditioneel beglazen en monteren op locatie, maar ook volledig geprefabriceerde modulair opgebouwde onderdelen snel en betrouwbaar aan te leveren. Dit had te maken met de omvang van sommige elementen en het monteren ervan op de juiste posities. 

Bij dit project vraagt iedere gevel om een andere benadering en dus zijn er verschillende montagemethodieken door elkaar gebruikt om een optimaal eindresultaat te krijgen. Die grote dynamiek in de uitvoering vraagt om een perfect afgestemd montageplan en een ultieme samenwerking.

CARE

ALLES VOOR TEVREDEN KLANTEN

Het eindresultaat is een prachtige replica van het oorspronkelijke landhuis van de familie Bosman, uitgebreid met de nieuwe vleugels, waarbij veel aandacht besteed is aan details en zichtlijnen. Zo is er een perfecte balans gevonden tussen oud en nieuw. 

Gedurende het gehele project hebben wij nauw contact met de uitvoerder. Maar is ook ons procesdeel nauw betrokken bij elke fase van het project. Tijdens evaluaties die wij regelmatig houden krijgen wij waardevolle informatie waarmee wij direct aan de slag kunnen gaan. Alles voor zo tevreden mogelijke klanten.

Toegepaste aluminium profielen