Intal geveloplossingen voor Nieuweroord in Leiden

Intal geveloplossingen voor Nieuweroord in Leiden

Artikel Nieuweroord in Gevelbouw

Wanda Beerepoot,

In dit artikel vertellen wij over het project Nieuweroord in Leiden. Daar hebben wij met complexe detaillering en veel historisch besef onze aluminium geveloplossingen gerealiseerd. 

Een fantastische binnenstedelijke ontwikkeling, dichtbij het centrum van Leiden is een grote aanwinst voor het gebied. Dankzij de nodige creativiteit, flexibiliteit en optimale samenwerking tussen alle partijen, werd het een succelvol project. 

Tot 1959 stond er een monumentaal landhuis op deze historische locatie aan de rand van de Leidse binnenstad. De villa, zo’n 100 jaar geleden gebouwd in opdracht van de rijke industrieel Aleidus Gerardus Bosman, was vernoemd naar de geboorteplaats van zijn vrouw: Nieuweroord. Eind jaren zestig werd de villa gesloopt om ruimte te maken voor de uitbreiding van Leiden. Replica In het nieuwe projectplan, naar ontwerp van Studio Hartzema, is het landhuis in zijn oorspronkelijke vorm nagebouwd en biedt ruimte aan drie luxe appartementen. Daarnaast is het landhuis met twee vleugels aan weerszijden uitgebreid. Hier is plaats voor 87 luxe appartementen, verdeeld over vier woonlagen. Dankzij het vele glas dat is toegepast bij Nieuweroord, gaat het landhuis mooi op in de groene omgeving van het park. 

Intal heeft, in samenwerking met aannemer IBB Kondor (VolkerWessels onderneming) bijna 4.000 m2 circulaire aluminium kozijnen en vliesgevels voor dit duurzame project geleverd en gemonteerd.

Het artikel lees je hier.