Intal in Stedenbouw

Intal in Stedenbouw

Artikel Westbeat in Stedenbouw 2, 2021

Wanda Beerepoot,

Westbeat is een multifunctionele hub in Amsterdam Nieuw-West. 86 unieke bogen, waarvan veel uitgevoerd in`circulaire aluminium kozijnen en vliesgevels van Intal, maken Westbeat nu al iconisch. De bogen staan symbool voor de verscheidenheid aan mensen en culturen in dit stadsdeel.

INDRUKWEKKENDE GLASPARTIJEN

Het gebouw verbindt Amsterdam binnen de ring met Amsterdam buiten de ring en staat symbool voor creativiteit en diversiteit. De getoogde vliesgevels in geborstelde geanodiseerde uitvoering bestaan uit meerdere radiussen en zijn ingevuld met indrukwekkende glaspartijen.

In opdracht van Heddes Bouw & Ontwikkeling hebben wij onze aluminium kozijnen en vliesgevels ontwikkeld, geproduceerd, geleverd en gemonteerd.

SAMENWERKING

De complexiteit in het gebouw heeft veel gevraagd van het complete bouwteam. Juist daarom hebben we vroegtijdig de samenwerking met elkaar opgezocht. Met succes, want het resulteerde in een uniek bouwwerk.

GRENZEN VERLEGGEN

Gezien de complexiteit van de enorme overspanningen bij de bogen, zijn we de grenzen van het maakbare gaan verkennen om tot gelijkmatige perfect gebogen aluminium kozijnen en vliesgevels te komen. Enerzijds sluit de bovenbouw van het project aan bij onze productie die goed is ingesteld op het snel produceren van grote hoeveelheden in repeterende aantallen. Anderzijds staat Intal bekend om het aangaan van uitdagingen zoals het productietechnisch vormgeven van de grote gebogen gevels.

TROTS

We zijn zo trots op het eindresultaat! In Stedenbouw van deze maand vertellen wij over onze manier van werken, onze aluminium geveloplossingen voor ramen, deuren en vliesgevels en onze bijdrage aan de realisatie van Westbeat.

Het gehele artikel lees je hier.