De Stadhouders

De Stadhouders

3 gebouwen met ieder een eigen karakter vernoemd naar beroemde stadhouders

Op één van de meest gewilde woon- en werklocaties in Den Haag vind je het luxe appartementenplan De Stadhouders. Het plan omvat drie gebouwen vernoemd naar de stadhouders Frederik Hendrik, Casimir en Maurits. Intal haakte al in een vroeg stadium aan en heeft volgens de unieke Intal Methode en samen met Waal de aluminium geveloplossingen ontwikkeld en geleverd.

Project
De Stadhouders
Locatie
Den Haag
Opdrachtgever
Waal
Architect
ELV Architecten
Datum oplevering
2021
Geveloplossing
IT55 vliesgevels en IT77 kozijnen
Solution
Leven

THINK

De Stadhouders is een project dat ons op het lijf is geschreven. We werden al in een heel vroeg stadium door Waal gevraagd om mee te denken over een volwaardige en goede geveloplossing. Een rol zoals we die graag vervullen en waarin we onze expertise en flexibiliteit als systeemhuis optimaal kunnen laten gelden. We kunnen namelijk snel naar nieuwe oplossingen en ontwikkelingen grijpen, mocht dat nodig zijn. Dat hebben we bij De Stadhouders bij uitstek laten zien. Als vaste partner van Waal heeft Intal voorzien in de levering en montage van bijna 7.500 m² aluminium INTAL kozijnen en vliesgevels.

CREATE

Naast de IT77 kozijnen en IT55 vliesgevels is een speciaal voor dit project ontworpen uitvoering van Franse balkons toegepast. Door een combinatie van verschillende vliesgevelstijlen en afdeklijsten op te nemen in de doorvalbeveiliging en af te stemmen op de uitvoering van de kozijnen hebben wij de gewenste verticale belijning van de woontorens op een zeer efficiënte wijze weten uit te voeren. Met behoud van de esthetische wensen en binnen budget. Uiteraard staat veiligheid voorop en hebben we de project specifieke Franse balkons uitvoerig en succesvol getest.

Het hoog repeterende karakter rechtvaardigt een projectmatige engineeringsoplossing. Door slim te engineeren, volledig in 3D/BIM en dankzij een optimale afstemming en samenwerking met Waal hebben we het beoogde beeld van de verticale belijning in de kozijnen en gevel goed kunnen weergeven.

 

 

PRODUCE

Wij produceren volledig LEAN. Tijdens de productie staat het ‘pull principe’ centraal. Dat is 1 van de 5 principes binnen de LEAN-filosofie. Produceren wanneer de klant daar behoefte aan heeft. Om precies te weten wanneer er welke behoefte is, hebben onze projectleiders nauw contact met de uitvoerders op de bouwlocatie. Zo kunnen wij onze geveloplossingen just in time produceren; pas op het moment dat deze ook daadwerkelijk op de bouwplaats gemonteerd kunnen worden. De klant trekt de producten als het ware uit het proces naar zich toe. Zo werkte het ook tijdens het project Stadhouders.

BUILD

De montage van drie woontorens op rij in een goede flow vergt een perfecte voorbereiding. Vanaf het eerste moment waren onze projectleiders betrokken om mee te denken over de routing, juiste inzet van capaciteit, afstemming bouwsteigers en torenkranen, aan- en afvoerroutes en al die andere zaken die zo belangrijk zijn. De projectleiders van Intal stonden ook nu weer garant voor een soepel verloop van de uitvoering.

CARE

Klanten staan altijd centraal bij Intal. Wij hechten veel waarde aan een optimale samenwerking met onze klanten. Als ontwikkelaar en producent van aluminium raam- en deursystemen voor alle sectoren in de bouw staat Intal constant in verbinding. In verbinding met onze klanten, de markt, onze producten en onze eigen medewerkers. Zakelijke Relaties heeft focus op het behouden en creëren van tevreden klanten. Ook tijdens de realisatie van De Stadhouders hebben wij op alle fronten nauw contact gehad met Waal, zowel formeel maar van tijd tot tijd ook informeel. Denk aan tussentijdse evaluaties op de bouw om op basis daarvan weer verbeteringen door te voeren, maar ook aan het delen van successen zoals attenties in de vorm van een taart voor iedereen tot een Mountainbike clinic.

Toegepaste aluminium profielen

PROJECT CREDITS

OPDRACHTGEVER

Waal

ARCHITECT

ELV Architecten