Intal aluminium

Intal aluminium

De geschiedenis van aluminium

Aluminium werd in 1807 ontdekt door Humpry Davy. Jarenlang was het metaal ontzettend kostbaar. Pas in 1886 werd dankzij het Hall-Hérouly-proces de elektrochemische productie van het metaal op grote schaal mogelijk. Dit proces heeft wel gevolgen voor het milieu Maar gelukkig kan de impact op het milieu verkleind worden door de lange levensduur van 40 jaar van aluminium ramen, deuren en vliesgevels en de grote recyclingoplossingen.

Eigenschappen aluminium

Aluminium is sterk, licht en zeer duurzaam en kent veel goede eigenschappen. Aluminium wordt niet beïnvloed door UV-stralen of vocht en corrodeert of rot niet. Daardoor wordt aluminium al erg lang toegepast in gebouwen. De levenscyclus van aluminium ramen, deuren en vliesgevels is gemiddeld meer dan 40 jaar. Aluminium kozijnen en vliesgevels hebben ook relatief weinig onderhoud nodig. Dat heeft een positieve invloed op de impact op het milieu.

Aluminium heeft nog meer mooie eigenschappen: 

  • niet-magnetisch
  • niet giftig
  • warmtegeleidend
  • veerkrachtig
Factsheet IT55 aluminium vliesgevelsysteem

100% recyclebaar

Aluminium is ook nog eens 100% recyclebaar. In tegenstelling tot veel andere materialen verliest aluminium zijn eigenschappen niet tijdens het recyclingproces. Aluminium kan dus eindeloos gerecycled worden zonder kwaliteitsverlies. 

100% Intal

Wij vinden het belangrijk om onze bijdrage te leveren aan het verbeteren van de wereld. Voor ons is dit vanzelfsprekend. Wij gaan de verbinding aan met het milieu, maar dragen ook ons steentje bij aan het voorkomen van armoede in de wereld.

Wij houden onze ecologische voetprint zo klein mogelijk. Daarom produceren wij onze aluminium kozijnen en vliesgevels energiezuinig in een optimaal ingericht productieproces. Wij werken met circulair aluminium en onze aluminium geveloplossingen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en isolatiewaarden. 

Wij investeren in:

  • energiezuinige, duurzame, circulaire oplossingen;
  • continue verbeteringen om onze voetprint te verkleinen;
  • onderzoek naar innovatieve manieren om de recycleerbaarheid van onze aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen te verbeteren en tegelijkertijd de kwaliteit te garanderen.
Factsheet IT77 aluminium deursysteem

Modulaire aluminium gevelsystemen

Veruit het grootste aandeel van de aluminium gevelsystemen is herbruikbaar. De Intal aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen zijn modulair samengesteld. Dit heeft als voordeel dat de systemen eenvoudig te demonteren zijn, waardoor aluminium en overige materialen goed te scheiden zijn. Dit maakt het recycleproces een stuk eenvoudiger.

Daarbij gebruiken wij in de samenstelling ook zogenaamde ‘droge’ verbindingen. Dit houdt in dat de gevel volledig gedemonteerd kan worden zonder verontreiniging, residuen of beschadigingen door kit of lijmresten. Zo worden afvalstoffen vermeden en passen de Intal gevelsystemen perfect in het plaatje van circulaire bouw.

Circulaire aluminium gevelsystemen

Circulariteit staat vaak centraal bij de ontwikkeling van nieuwe gebouwen en woningen. Circulaire bouwmaterialen zijn materialen die na de gebruiksperiode volledig hergebruikt kunnen worden. Binnen deze circulaire keten bestaan (praktisch) geen afvalstoffen en de mate van herbruikbaarheid van het materiaal is dus zeer hoog.

Aluminium gevelonderdelen passen uitstekend binnen de circulaire bouw. Het gebruikte aluminium biedt namelijk een zeer hoge mate van recyclebaarheid. Het materiaal is vrijwel onbeperkt recyclebaar, zonder kwaliteitsverlies.

Bij Intal werken wij voornamelijk met circulair aluminium als basis voor onze aluminium kozijnen en vliesgevel. Het grote voordeel hiervan is dat de productie bijna geen fossiele brandstoffen en grondstoffen uitput en daardoor een stuk lagere impact op het milieu hebben. 

 

 

Factsheet IT77 aluminium raamsysteem