Spaarnelicht Heemstede

Spaarnelicht Heemstede

SAMEN SUCCES DOOR STERKE SAMENWERKING

Doordat we vanaf het eerste ontwerp betrokken waren bij het project Spaarnelicht konden wij onze specifieke expertise inbrengen. Dat heeft mooie resultaten opgeleverd. Tijdens het project slaagden we er gezamenlijk met Slokker Bouwgroep ook nog eens in faalkosten te voorkomen en bouwkosten zo laag mogelijk te houden. Een mooi voorbeeld van een krachtige samenwerking.

Project
Spaarnelicht
Locatie
Heemstede
Opdrachtgever
Slokker Bouwgroep
Architect
Groosman BV
Datum oplevering
november 2020
Geveloplossing
IT55 en IT77-ST
Solution
Leven

think

Aan de rand van het Spaarne zijn twee woontorens met elk 31 appartementen herrezen. Het bouwen van 62 appartementen op deze locatie is een uitdaging, maar we zijn daar goed in geslaagd. Er is gekozen voor rijk metselwerk, hoogwaardige materialen, zeer ruime woningen, grote balkons tot wel 20 m2 en een volledig onder het maaiveld gerealiseerde parkeergarage. De buitengevel is bepalend voor het aanzicht en de uitstraling van een gebouw. Bij appartementen Spaarnelicht in Heemstede werd gekozen voor aluminium kozijnen en vliesgevels; het werk van Intal.

We zijn vanaf het eerste ontwerp betrokken bij het plan en konden zo onze specifieke expertise inbrengen. Bijvoorbeeld over de optimale verdeling in breedte en hoogte van de kozijnen. Ook dachten we mee over technische specificaties als brand- en geluidstoetsen en de normen rondom luchtdichtheid.

Think

create

We hebben in opdracht van Slokker Bouwgroep alle aluminium kozijnen en vliesgevels in 3D geëngineerd. Tijdens het creatie-proces hebben we onze expertise toegepast zodat de aluminium kozijnen en vliesgevels optimaal ontworpen en getekend konden worden. Groot voordeel is dat wij onze eigen aluminium profielen maken en daardoor bij dit soort project snel kunnen schakelen.  

Is Intal voor jou ook de juiste partij voor het realiseren van aluminium geveloplossingen?

Neem contact op

produce

De bouwcyclus was enorm strak geregisseerd. Eind december 2018 was de start van de realisatie, de oplevering volgde in november 2020. Door de strak geregisseerde bouwcyclus, veertien dagen per laag van de beide torens, werd op de dag nauwkeurig de vlag van het hoogste punt gehesen. Omdat wij bij Intal volgens de LEAN-methodiek werken konden wij optimaal voldoen aan de behoefte van onze opdrachtgever Slokker. We gaan daarbij altijd uit van zo weinig mogelijk verspilling. Daarnaast verwerken uitsluitend gerecycled aluminium, waardoor we actief bijdragen aan een circulaire economie.

Produce

build

Door nauw met Slokker Bouwgroep samen te werken, hebben we faalkosten weten te voorkomen en kregen we met z’n allen de bouwkosten zo laag mogelijk. De totstandkoming van de woontorens was een complexe organisatie, vooral door de locatie. Wij draaien ons hand daar niet voor om en organiseren het bouwproces van de aluminium kozijnen en vliesgevels op zo’n manier dat de omgeving er zo min mogelijk last van heeft en we volgens een strakke planning, de juiste kozijnen op het juiste moment kunnen plaatsen in de woontorens.

We maken de gevelsluitingen en op dat moment is de gevel pas dicht. Dat is altijd een kritiek moment in de planning. Als wij niet presteren loopt de hele bouw vertraging op. Bij de realisatie van het project Spaarnelicht is alles zeer voorspoedig verlopen, de planning verliep vlekkeloos. Daar doen wij dan ook ons uiterste best voor.

care

Trots hoe wij als onderdeel van het bouwteam in nauwe samenwerking met Slokker alle processen hebben doorlopen. Het project Spaarnelicht is een schoolvoorbeeld van een goede samenwerking.

We zoeken altijd de verbinding met klanten en partners in een project. Vanaf het ontwerp tot en met de nazorg. Door vroegtijdig deel te nemen in het bouwteam, nauw betrokken te zijn tijdens elk proces van de bouw en evaluaties vanuit ons procesdeel Zakelijke Relaties. Zo komen wij nog meer in onze kracht, heeft de klant de ruimte om waardevolle feedback te geven en kunnen we continu verbeteren.

Toegepaste aluminium profielen

PROJECT CREDITS

OPDRACHTGEVER

Slokker Bouwgroep

ARCHITECT 

Groosman BV