Oceaanhuis Rotterdam

Oceaanhuis Rotterdam

Renovatiewerk en maatwerk in historisch pand

Wat was het mooi om onze bijdrage te mogen leveren aan de transformatie van dit prachtige en unieke historische pand in Rotterdam. Trots zijn wij op het eindresultaat!

Project
Oceaanhuis
Locatie
Rotterdam
Opdrachtgever
IBB Kondor
Architect
Mei Architect & Planners
Datum oplevering
December 2020
Geveloplossing
INTAL55 vliesgevels en INTAL77 kozijnen
Solution
Leven

Herontwikkeling Oceaanhuis

In opdracht van IC Netherlands transformeerde IBB Kondor het rijksmonument Oceaanhuis in Rotterdam. Het ontwerp van de herontwikkeling komt van Mei architecten. Oceaanhuis betreft is het voormalige kantoorgebouw van fabrikant Stokvis dat is getransformeerd tot appartementencomplex. West507 is de naam van deze herontwikkeling van Oceaanhuis.

Het grootste gedeelte van de appartementen komt op de onderste drie bouwlagen van het Oceaanhuis. Dat zijn vooral gezinsappartementen, studio’s, lofts, hoekappartementen, woon-werkappartementen en penthouses. Het gebouw heeft ook een dakopbouw met 22 appartementen gekregen. Deze opbouw ligt terug en is vanaf de straat nauwelijks zichtbaar. Wij leverden in opdracht van IBB Kondor alle aluminium geveloplossingen. 

Maatwerk aluminium kozijnen

Wij hebben alle aluminium kozijnen en aluminium vliesgevels gerealiseerd in de appartementen die zich bevinden op het dak.

Daarnaast hebben wij ook de nieuwe toegang tot het dak gerealiseerd. Dat was geen standaard oplossing, maar allemaal maatwerk. In maatwerk zijn wij sterk omdat wij als systeemhuis en gevelbouwer ineen alle kennis in huis hebben. Daardoor kunnen wij de lijnen kort houden en komen we snel tot concrete oplossingen. Als er gedurende de ontwikkeling aanpassingen moeten worden doorgevoerd, gebeurt dat direct. Zo kwamen we bij de transformatie van Oceaanhuis samen met onze klant tot de beste oplossing op maat. 

Renovatie

Het plan omvatte eveneens de restauratie en renovatie van het gehele rijksmonument. Ook daaraan hebben wij mogen meewerken. Daarbij ging het voornamelijk om aluminium kozijnen bij entree Westzeedijk en entree Heiman Dullaertplein.