Le Perron

Le Perron

Maximale vrijheid

Zowel voor de bewoners als voor de architect was er keuzevrijheid bij de ontwikkeling van Le Perron. Dat heeft geresulteerd in een uniek gebouw met een geheel eigen uitstraling. 12 verdiepingen hoog met 36 apparementen met uitzicht over de stad en 2 penthouses.

Project
Le Perron
Locatie
Woerden
Opdrachtgever
Bolton Bouw
Architect
Venster Architekten
Datum oplevering
2019
Geveloplossing
IT55, IT77-RS
Solution
Leven

Sluitstuk Woerden Centraal

Le Perron ligt centraal naast het station en de historische binnenstad van Woerden en is het sluitstuk van Woerden Centraal. Op dit voormalige Campina-terrein werd een compleet nieuwe woonbuurt ontwikkeld waar Le Perron onderdeel van uitmaakt.

Le Perron is een complex van twaalf verdiepingen hoog met 36 appartementen en 2 ruime penthouses, allen met een prachtig uitzicht over de stad. De bewoners kregen alle keuzevrijheid en mochten de architectuur en inrichting zelf bepalen, geheel volgens hun eigen budget en woonwensen. Het resultaat is een gevarieerd en afwisselend straatbeeld. 

Aluminium kozijnen en vliesgevels

In opdracht van Bolton Bouw realiseerden wij alle aluminium kozijnen en vliesgevels in dit bijzondere gebouw. De kozijnen zijn uitgevoerd met ons IT77-RS profielsysteem. De vliesgevels zijn uitgevoerd met ons IT55 profielsysteem.

Op verschillende posities zijn de kozijnen en vliesgevels uitgevoerd met een aanvullende brandwerende eis. Alle profielen zijn daarnaast voorzien van een unieke bi-colour afwerking, daarbij is de buitenzijde brons geanodiseerd en de binnenzijde voorzien van poedercoating

Aan het werk tijdens productie Intal

Prefab bouwen

De meeste kozijnen zijn in prefab betonelementen ingebouwd. Deze manier van werken sluit naadloos aan op onze efficiënte LEAN-werkwijze en onze jarenlange ervaring met modulair bouwen. Toch vormden de constructies met aluminium vinnen op de gevels een flinke uitdaging voor onze engineering en uitvoering.

Gelukkig gaan wij uitdagingen graag aan en weten wij dat wij de juiste geveloplossingen kunnen realiseren. Dat lukte ook weer tijdens de realisatie van Le Perron.

Systeemhuis en gevelbouwer ineen

De keuzevrijheid in het ontwerp stond bij dit project voorop en onze profielsystemen lenen zich daar uitstekend voor. Omdat wij systeemhuis en gevelbouwer ineen zijn is het mogelijk om projectmatige oplossingen te ontwikkelen op een snelle, soepele en betaalbare manier. Er zijn geen tussenschakels bij ons, alles is 100% Intal. De architect kan een-op-een met onze productengineer sparren om de beste geveloplossingen te ontwikkelen en samen tot een ontwerp te komen dat aan de esthetische wensen voldoet.

Het resultaat mag er zijn, een stoer en uniek appartementencomplex.

Toegepaste aluminium profielen

PROJECTCREDITS

OPDRACHTGEVER

Bolton Bouw

ARCHITECT

Venster Architekten