Laan van Spartaan

Laan van Spartaan

Geluidswerende gevel in bijzondere studentenhuisvesting

Aan de Laan van Spartaan in Amsterdam West staat deze bijzondere studentenhuisvesting. 361 woningen die als losse units zijn gebouwd en vervolgens op de bouwlocatie als legoblokken op en aan elkaar gekoppeld. Met zestien bouwlagen is het complex het hoogste modulaire gebouw van Nederland. De speciaal door Intal ontwikkelde geluidswerende gevel vormt een ander bouwkundig hoogtepunt.

Project
Laan van Spartaan
Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
Heddes Bouw & Ontwikkeling
Architect
Studioninedots
Geveloplossing
Harbour Fenster
Solution
Leven

Think

HARBOUR FENSTER

Door ruimtegebrek zien we tegenwoordig steeds meer woningbouw in binnenstedelijke gebieden of in de nabijheid van snelwegen, spoorlijnen of industrie. Op dergelijke locaties móet je gewoon maatregelen nemen om omgevingsgeluid buiten te houden. Dit gebouw staat direct naast het spoor waardoor er een zeer hoge geluidslast op zit. Dat vereist een slimme oplossing als het gaat om geluidswerendheid.

Wij hebben samen met Heddes Bouw & Ontwikkeling een dubbele kozijncombinatie ontwikkeld die uitermate geschikt is voor gevels met een zware geluidsbelasting met behoud van ventilatie. Deze aluminium geveloplossing noemen wij Harbour Fenster. Laan van Spartaan is het eerste project waarin dit wij dit zogeheten Harbour Fenster succesvol hebben toegepast.

Meer lezen over Harbour Fenster?

Klik hier!

Create

UITWERKING IN BIM

Laan van Spartaan is geheel in BIM uitgewerkt. Vanuit de modulaire bouwwijze is één unit geheel geëngineerd en ook getest op wind-/waterdichtheid, luchtdoorlatendheid etc. Daarnaast komen uiteraard ook zaken als materiaalkeuzes en volgorde in het proces aan bod. Op deze manier bereik je een optimaal product dat voldoet aan de hoogste prestaties. Gerealiseerd, getest en representatief voor het gehele bouwwerk op de bouwplaats ook nog iets te zien is.

Produce

ALUMINIUM KOZIJNEN EN VLIESGEVELS

Dit project was in veel opzichten uniek. Iedere woning is compleet en inclusief onze aluminium IT77 kozijnen en IT55 vliesgevels als gebruiksklare unit gerealiseerd. De productie vond volledig LEAN plaats. Op deze manier was de snelheid van produceren binnen het strak georganiseerde logistiek proces van tevoren tot in detail bekend

Harbour Fenster kan ook de oplossing voor mij zijn!

Ik wil hier meer over horen

Build

STERK IN MODULAIRE BOUW

De uitvoering van een dergelijk project kent twee stromen. Enerzijds de realisatie van de volledig geprefabriceerde modulair opgebouwde onderdelen waar snel en betrouwbaar geleverd moet worden voor de productie van units in de fabrieksomgeving. Anderzijds is er de uitvoering van de (commerciële) plint, uitgevoerd in IT55 vliesgevels, met montage op de bouwplaats. Het goed laten samenkomen van deze werkwijzen resulteert in een project met zeer hoogwaardige uitstraling. Het laat zien dat modulaire bouw qua uitstraling en afwerkingsniveau al lang niet meer onder hoeft te doen voor conventionele bouw.

Care

SUCCESVOLLE SAMENWERKING

Dit project is één van de vele projecten waarin Intal succesvol samengewerkt heeft met Heddes Bouw & Ontwikkeling. Door de jarenlange samenwerking aan veel mooie projecten zijn wij goed op elkaar ingespeeld en zijn we samen succesvol.

 

Toegepaste aluminium profielen