Joan Muyskenweg Amsterdam

Joan Muyskenweg Amsterdam

Maximale transparantie in modern wooncomplex

Aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam zijn vier voormalige kantoorgebouwen getransformeerd tot woningen. Een uitdagende opgave omdat de bestaande gebouwen zijn ‘opgetopt’ met drie bouwlagen. Wij produceerden en leverden in opdracht van Heddes Bouw & Ontwikkeling de aluminium kozijnen.

Project
Joan Muyskenweg
Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
Heddes Bouw & Ontwikkeling
Architect
Ector Hoogstad Architecten
Datum oplevering
Medio 2018
Solution
Leven

THINK

VROEG PARTICIPEREN IN ONTWERPPROCES

Bij het transformatieproject aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam zijn 191 appartementen gerealiseerd. Het voormalige kantoorpand aan de rand van de Amstel bestond voorheen uit vier gebouwen die  getransformeerd zijn naar twee appartementencomplexen. Ector Hoogstad Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze transformatie.

Door vroeg te participeren in het ontwerpproces konden wij heel goed samen met alle betrokken partijen de juiste aanpak kiezen om een project financieel en technisch haalbaar te maken.

ontwikkelaar

CREATE

IT77 ALUMINIUM PROFIELSERIE

Voor onze partner Heddes Bouw & Ontwikkeling hebben wij de ramen en deuren voor dit project uitgevoerd in onze IT77 vlakke aluminium profielserie. Deze serie kenmerkt zich door een uitgekiend ontwerp, een hoge isolatiewaarde door het multiple kamerprincipe en ook de brand- en inbraakwerende eigenschappen. De IT77 profielserie is in verschillende verschijningsvormen breed toepasbaar is in de utiliteitsbouw.

PRODUCE

PREFAB AANLEVEREN

Vanwege de strakke planning en tijdsdruk hebben wij gekozen voor een afwijkende werkwijze. De montage en beglazing van de kozijnen voor de lagen 1 t/m 5 (bestaande lagen) heeft plaatsgevonden in onze fabriek. We hebben de kozijnen in HSB-elementen geplaatst en als complete elementen op de bouw geleverd. Om het beste resultaat te bereiken, kiezen wij soms voor een werkwijze die net even anders is dan standaard.

BUILD

OPTIMAAL LOGISTIEK BOUWPROCES

Door in de juiste volgorde te produceren kon Heddes Bouw & Ontwikkeling de kant en klare elementen in Amsterdam in één beweging vanaf de vrachtwagen in de gevel monteren. Dat gebeurde voor het metselwerk uit waardoor een optimaal logistieke bouwproces is ontstaan. De kozijnen voor de ‘optopping’ zijn wel in het werk in Amsterdam gemonteerd.

CARE

VASTE PARTNER

Tijdens de projecten die we doen besteden wij altijd aandacht aan de beste oplossingen. Dat dit soms meer tijd kost nemen wij graag voor lief. Voor dit project hebben wij samen met onze opdrachtgever uitvoerig getest op wind- en waterdichtheid. Dat leverde waardevolle input op.

Wij zijn er trots op vaste partner te zijn van Heddes Bouw & Ontwikkeling. Na dit project hebben wij alweer veel mooie nieuwe projecten samen gerealiseerd. Met dezelfde projectleider van Joan Muyskenweg werken we nu samen bij het project Westbeat in Amsterdam. Het werkt goed als je weet wat je aan elkaar hebt.

 

Toegepast aluminium profiel

Project credits

OPDRACHTGEVER

Heddes Bouw & Ontwikkeling

ARCHITECT

Ector Hoogstad Architecten