International Student House Delft

International Student House Delft

Slimme samenwerking, slimme oplossingen

Het International Student House (ISH) in Delft biedt met 332 units ruimte aan zo’n 350 internationale studenten. Het gebouw, ontworpen door CEPEZED Architecten, staat aan de bovenrand van de TU-wijk, tussen de historische onderwijsbebouwing van de universiteit. Wij leverden in opdracht van onze partner Waal  alle aluminium ramen, deuren en vliesgevels voor dit project.

Project
International Student House
Locatie
Delft
Opdrachtgever
Waal
Architect
Cepezed
Datum oplevering
2017
Geveloplossing
IT77, IT55
Solution
Leven

Sterke samenwerking

We werden door aannemer Waal al vroeg in het aanbestedingsproject betrokken bij dit project. Vanachter de tekentafel werkten we, gebruikmakend van BIM en onze LEAN-werkwijze, mee aan een gezonde ontwikkeling en procesbeheersing van het project.

Voor onze bouwpartner Waal Bouw hebben wij ruim 3.200 m2  aluminium gevelelementen geleverd. Die bestonden uit IT77 gevelelementen voor de aluminium ramen en deuren en het IT55 profielsysteem voor de aluminium vliesgevels.

Lean

Uitdagingen waren er deze keer ook, zoals de korte bouwtijd van maar negen maanden van start tot oplevering enerzijds en de bouwlocatie in het oude centrum van Delft anderzijds. Dit soort uitdagingen gaan wij graag aan, dat maakt dat wij optimaal presteren. Dat lukt goed omdat wij volgens de LEAN-methodiek werken. Procesbeheersing, leveringsbetrouwbaarheid en optimale klantwaarde zijn daarvoor belangrijke pijlers.

Een voorbeeld van de hechte samenwerking is dat we door de kozijnprofielen zorgvuldig te integreren in cortenstalen gevelpanelen op eenvoudige en kostenefficiënte wijze een mooi gedetailleerd raam hebben weten te realiseren.

Benieuwd naar onze circulaire aluminium geveloplossingen?

Neem contact op

Transparant

In het ontwerp en de uitvoering van het International Student House is door de architect veel aandacht besteed aan een zorgvuldig ontwerp en detaillering, zowel in esthetisch als bouwtechnisch opzicht. Het studentenhuisvestingscomplex kent een sculpturale verschijningsvorm met onder meer een levendige dubbelhoge plint en een open en uitnodigend karakter.

Transparantie was een belangrijk thema binnen de realisatie van dit pand, van de derde tot en met de tiende laag is er een transparante uitkraging. Ook de trappenhuizen in het gebouw aan het binnenhof zijn transparant. Op de begane grond zijn aan de pleinzijde dubbelhoge glazen puien in de common room en het toekomstige restaurant, ook dat zorgt voor veel transparantie en verbinding van binnen naar buiten. De balkons hebben ook transparante borstweringen die de interactie tussen de bewoners moet vergroten. Onze aluminium vliesgevels zorgen ervoor dat de beoogde transparantie waargemaakt is.

Toegepaste aluminium profielen

Recordtempo

De samenwerking met Waal was wederom soepel. Mede daarom fungeert Intal als vaste partner voor Waal op talloze prestigieuze bouwprojecten zoals woontorens Xavier aan de Zuidas in Amsterdam en de Beta Toren in Leiden. Een partner waar we heel blij mee zijn!