De Citadel Amsterdam

De Citadel Amsterdam

De golfbeweging in de gevel is de eyecatcher van het gebouw

De Citadel is een woningblok waarbij dezelfde rechthoekige vorm van het oorspronkelijke postkantoor is aangehouden. Elk appartement is voorzien van een balkon vanuit een schuine prefab-gevel die zowel in de hoogte als in de breedte kartelt, waardoor een sterk beeld ontstaat. Alle balkons zijn verspringend geplaatst. 

Project
De Citadel
Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
Van Wijnen Haarlemmermeer
Architect
MVSA
Datum oplevering
2022
Geveloplossing
IT77-ST
Solution
Leven

Projectspecifieke oplossing voor De Citadel

De Citadel is een woningbouwproject van 149 appartementen en een parkeergarage in Amsterdam-West. Het is een compact gebouw geworden, waarbij het ontwerp en in het bijzonder de gevel reflecteert op het tegenover gelegen monumentale Bluebanddorp uit de jaren 40 met gemetselde zaagtandwoningen. 

DUURZAAM

Aan de duurzame eisen van zowel de opdrachtgever als de gemeente is ruimschoots voldaan. We gebruikten gerecycled aluminium met AluEco certificering. Daarnaast zijn alle materialen zvolledig te herleiden dankzij het Intal-LCA paspoort. De Citadel is 100% gasloos, beschikt gedeeltelijk over een sedum dakbedekking voor opvang van het regenwater en is voorzien van zonnepanelen.

GEPRONONCEERD PROFIEL

De wens van de architect was om een verdiept aluminium profiel te maken zodat het profiel geprononceerder werd. Dat konden wij realiseren omdat wij alle ontwikkeling, engineering en productie in-house doen en uitsluitend werken met Intal aluminium profielen.

Wij ontwikkelden voor De Citadel een projectmatig aangepast aluminium kozijnprofiel waarvan het IT77 aluminium kozijnprofiel de basis vormt. In overleg met zowel MVSA als Van Wijnen hebben wij een aangepaste voorschaal ontwikkeld waardoor de gewenste unieke uitstraling is ontstaan. 

BEGLAASD AANLEVEREN

Voor het project De Citadel hebben wij alle aluminium kozijnen beglaasd aangeleverd in de fabriek waar ze gemonteerd werden in complete modulaire elementen. Een mooi voorbeeld van een prefab oplossing van Intal.

Het actief samenwerken en pro-actief meedenken maakten De Citadel een project om aan mee te werken. 

 

Het proactief meedenken en het feit dat Intal flexibel is door in-house productie met eigen profielen maakt dat samenwerken met Intal goed bevalt

Kees Stoffels van MVSA
Kees Stoffels van MVSA is positief over de samenwerking met Intal

Wat kan Intal voor jouw project betekenen?

Klik hier

Toegepast aluminium profiel

PROJECT CREDITS

OPDRACHTGEVER

Van Wijnen Haarlemmermeer

ARCHITECT

MVSA