Video geautomatiseerd productieproces

Video geautomatiseerd productieproces

Klaar voor de toekomst

Wanda Beerepoot,

In deze video zie je twee hagelnieuwe, volledig CNC gestuurde machines die recentelijk bij ons geïnstalleerd zijn. Om in de toekomst de toenemende vraag naar aluminium kozijnen te garanderen, hebben we besloten om een groot gedeelte van ons assemblageproces te automatiseren. Deze twee nieuwe machines zullen dan ook onderdeel uitmaken van een lijn die 130 meter lang zal worden!

Volledig CNC gestuurde 4-hoekenpers van MTI

Het begin van deze lijn start met een volledig CNC gestuurde 4-hoekenpers van MTI. Door de aansturing via servomotoren in combinatie met ons tekenprogramma, is er geen handmatig afstelwerk meer nodig. De persmessen verplaatsen zich automatisch en zorgen keer op keer voor een perfecte persing in de hoeken. Ook het inklemmen gaat anders dan voorheen, waardoor eventuele toleranties gelijkmatig over de vier hoeken worden verdeeld. Het resultaat is verbluffend, en dat met een takttijd van minder dan één minuut per kozijn! Een gigantische stap vooruit, waarbij snelheid en kwaliteit samenkomen.

De Lemuth dichtingsmachine

Na het persen van het kozijn wordt deze schoongemaakt en vervolgens aangeboden aan de tweede machine. De Lemuth dichtingsmachine voorziet de kozijnen van de nodige rubberen dichtingen. Ook deze machine is volledig CNC gestuurd en gaat als een 3D-printer over het kozijn heen om de dichting aan te brengen. Met de toevoeging van deze machine kunnen we onze productiecapaciteit aanzienlijk verhogen en in de toekomst zelfs verdubbelen.

Ik wil de video zien!