Podcast Happy People - Better Business

Podcast Happy People - Better Business

Podcast met het HappinessBureau

Wanda Beerepoot,

Rudy en Monique werden door HappinessBureau gevraagd of ze een interview wilden geven voor de podcast Happy People - Better Business. Alles over Werkgeluk en Employee Experience. Omdat we bij Intal graag experimenteren en een uitdaging bijna altijd wel aan durven te gaan, was het snel beklonken.

De podcast is een feit!  In de podcast nemen Rudy en Monique de luisteraars mee in hun verhaal. Ze vertellen waarom dingen bij Intal anders gaan dan bij de rest. Hoe het komt dat De Intal Methode is ontstaan. Ze vertellen uitgebreid over De Intal Methode en de pijlers die hiervan onderdeel zijn; JIJ, WIJ, GROEI, OPEN en DURF. Ook de (In)talentenscan komt aan bod.

De pijlers

Bij JIJ staat met name vrijheid en daaraan gekoppeld eigen verantwoordelijkheid centraal. Dus we zeggen: jij bent aan zet, het begint bij jou.

WIJ staat voor ‘wij zijn samen Intal’. Intal is niet alleen Rudy of een bepaalde groep collega’s. We zijn Intal met ons allen! De focus ligt daarom ook echt op de teams.

De pijler GROEI staat voor continu verbeteren. Omdat wij vinden dat alles altijd beter kan. Daarom hebben wij wekelijks verbetersessies. GROEI gaat ook over persoonlijke ontwikkeling. We zeggen ook wel dat Intal zich ontwikkelt als Intalisten zich ontwikkelen.

Pijler nummer vier is OPEN. We vinden transparantie belangrijk. Niet zozeer als doel op zich, maar wel als middel om met elkaar open het gesprek aan te kunnen gaan, ondernemerschap te kunnen tonen en kritische vragen te stellen. Dat maakt onze Intalisten betrokken.

En dan pijler nummer vijf: DURF. DURF haakt in op het gegeven dat we durven groots te denken en te doen. Experimenteren vormt de basis binnen DURF.

(In)talentenscan

Mensen die bij Intal werken en komen werken moeten dus ook echt passen bij Intal. Want ja, niet iedereen past hier. Daarom hebben wij de (In)talentenscan laten maken. Waarin we kijken naar persoonlijke competenties en cognitieve capaciteiten, maar vooral ook naar waarden. Wat vindt iemand belangrijk in zijn (werkende) leven? Iedereen binnen Intal heeft hier op vrijwillige basis aan meegedaan en we gebruiken de scan tijdens sollicitaties. Zo kunnen we nog beter voorspellen of de juiste match gemaakt is. 

Leuk als je de podcast gaat luisteren. Als je vragen hebt, kun je altijd mailen naar people@intal.nl. We beantwoorden ze graag. 

Luister de podcast hier