Nieuwe case op de site

Nieuwe case op de site

Case AEB Bio-energiecentrale op de site

Wanda Beerepoot,

Aan de Petroleumhavenweg in Amsterdam, op een mooie zichtlocatie pal langs de A10 vlakbij de Coentunnel, is de AEB Bio-energiecentrale gerealiseerd. Bouwonderneming Stout was hiervoor in samenwerking met Yyncke uit België en het Franse Haffner Energy verantwoordelijk.

In opdracht van Bouwonderneming Stout leverden wij de INTAL55 circulaire aluminium vliesgevels voor deze nieuwe Bio-energiecentrale die ongeveer 27.000 huishoudens in Amsterdam van duurzame stadsverwarming voorziet. De aluminium vliesgevels zorgen voor een transparante uitstraling en een mooie verbinding van binnen naar buiten en andersom.

TECHNIEK STAAT CENTRAAL

De nieuwe Bio-energie centrale van AEB Amsterdam heeft techniek centraal staan. Het ontwerp van de aluminium vliesgevels is erop gericht deze techniek zo goed mogelijk te faciliteren. Er werden goede oplossingen gevonden zoals bijvoorbeeld ventilatieopeningen om de enorme warmte die binnen wordt opgebouwd naar buiten af te voeren zonder afbreuk te doen aan de stijfheid en stabiliteit van de gebouwhoge vliesgevels. Ook waren er geen steunpunten voor windbelasting mogelijk om de installatie goed toegankelijk te maken voor onderhoudswerkzaamheden. Met innovatief vakmanschap op alle fronten hebben wij hier de juiste oplossingen voor gevonden.

Deze state of art centrale voorziet ruim 27.000 huishoudens in Amsterdam van duurzame stadsverwarming.

PARTNERSHIP

Wij bouwen graag aan langdurige partnerships en zoeken gedurende, maar zeker ook na afloop van projecten, de verbinding met onze klanten. Zo is Bouwonderneming Stout inmiddels een gewaardeerde en vaste partner van Intal geworden.

De case vind je hier