Nieuw Intal project: Kop Zuid Sluiseiland

Nieuw Intal project: Kop Zuid Sluiseiland

Petje af voor Kop Zuid

Wanda,

Na een zorgvuldig doorlopen voortraject zijn de circa 2.000 m2 aluminium kozijnen uit onze hoogwaardige IT77-RF en IT77-RS profielseries met de engineers van Smit’s Bouwbedrijf in de 3D modellen opgenomen. Samen met de toonaangevende architectenbureaus Rijnboutt en Heren5 is het fraaie ontwerp tot op detailniveau afgestemd en gemodelleerd.

ZELFDE WAARDEN

De kracht van Smit's Bouwbedrijf zit in de volgende waarden: persoonlijk en betrokken, innovatief en duurzaam, coöperatief en zelfstandig, vakkundig en ervaren. Dat merken wij ook in de samenwerking en dat past heel goed bij Intal, waar wij ook een aantal van deze waarden hanteren.

Kop Zuid omvat 32 woningen: 6 appartementen en 26 eengezinswoningen met een ondergrondse parkeergarage op het zuidelijkste puntje van Sluiseiland. Als alles volgens plan verloopt worden de woningen van deelgebied Kop Zuid over een jaar opgeleverd en kunnen de eerste bewoners van het Sluiseiland er na de zomer van 2021 intrekken.

EEN UNIEK EILAND

Centraal in Vianen, tussen het Merwedekanaal en het historische stadshart vind je Sluiseiland. Een uniek eiland waar grootschalig groen en waterstructuren centraal staan. Sluiseiland neemt een bijzondere plek in de stad in en vraagt dan ook om een bijzondere, kwalitatief hoogstaande invulling die Vianen nog verder verrijkt. Het Sluiseiland als woongebied. Dicht tegen de historische binnenstad aan, met zicht op de Lek en omgeven door groen. Het plan is gebaseerd op het sluizencomplex en de vaarroute langs de historische binnenstad. Met een zichtlijn over het hele tracé, een terrasvormige route en karakteristieke bruggetjes ontstaan bijzondere paden die een belangrijke verbinding vormen tussen de oude en de nieuwe stad.