Intal Official Partner AZ

Intal Official Partner AZ

Intal Official Partner AZ

Rudy Schipper,

Vanaf 1 juli 2021 is Intal verbonden aan AZ als Official Partner. Daar zijn wij heel trots op! Het is de cultuur van de club en de manier van werken waarin wij de verbinding zien. Het uitdagen van de traditionele top door anders te denken en anders te doen. Door te geloven in talent en het hebben van een duidelijke visie. Dagelijks verbeteren en de voorgenomen lange termijn doelen behalen. Altijd de verbinding zoeken, voelen en houden.

HOE HET BEGON

Het was het seizoen 2001-2002 dat ik voor het eerst wedstrijden van AZ bezocht. Ik woonde sinds 2 jaar in Alkmaar en raakte bevriend met oud AZ-speler Ronald Schouten die mij meenam naar de Alkmaarderhout. Het slechte voetbal compenseerden we steevast na de wedstrijden in het krakkemikkigste sponsorhome van Nederland. Via de Intal-schuiframen aan de zijkant kregen we businesskaarten aangereikt van mensen die al binnen stonden. Zo konden ‘gewone jongens’ zoals wij ons toch tussen de Alkmaarse ondernemers begeven en het feest meevieren. Het was de periode vlak voor de doorbraak van AZ als structurele subtopper in Nederland en voor mij de periode waarin ik droomde van het ondernemerschap.

BUSINESSCLUB AZ

In 2003 gebeurde het. Terwijl AZ onder leiding van Co Adriaanse de basis voor de huidige successen legde, mocht ik dat doen door het aan lagerwal geraakte Intal te kopen en mijn eigen bedrijf op te richten. De eerste jaren waren dynamisch en druk, maar succesvol. Net als AZ groeide ook Intal in die periode uit haar jasje en in 2006 verhuisden we naar een nieuwe grotere locatie in Opmeer. Het was het jaar dat AZ verhuisde naar het nieuwe stadion.

Wij besloten ons aan te sluiten bij de businessclub waar wij samen met relaties 3 jaar lang de wedstrijden vanuit de Georg Kessler lounge bekeken. Het was een periode waarin alles lukte en niets te gek leek, met als kers op de taart het kampioenschap van AZ in 2009. De viering op het water en op het plein zal ik mij voor altijd blijven herinneren.

ALTIJD GROEIEN EN VERBETEREN

Hoge pieken worden helaas vaak afgewisseld met diepe dalen. De kredietcrisis zorgde ervoor dat de handel bij Intal stagneerde en we anders moesten gaan denken om te kunnen voortbestaan. Met het faillissement van DSB was dit voor AZ niet anders. Ondanks de moeilijke omstandigheden besloten we toch aan AZ verbonden te blijven en huurden wij met bevriende relaties vanaf 2010 box 4.23. Door in te zetten op ontwikkeling en creativiteit in een open cultuur is de club er gelukkig weer bovenop gekomen. Sterker nog; de club heeft een structureel hoger niveau gehaald. En dat geldt ook voor Intal.

INTAL OFFICIAL PARTNER AZ

Het zijn de gezamenlijke waarden waarin wij geloven die ervoor hebben gezorgd dat wij ons vanaf 2010 hebben ontwikkeld tot waar wij nu staan: 1 van de meest toonaangevende gevelbouwers van Nederland.

Om nu Official Partner van AZ te zijn voelt als een beloning en een logische stap in de richting van het waarmaken van onze grenzeloze ambities. Samen sterker door te verbinden!