Gemaalhuis Hoofddorp

Gemaalhuis Hoofddorp

Aluminium geveloplossingen in het Gemaalhuis

Wanda Beerepoot,

In opdracht van IBB Kondor, waarmee we recentelijk ook de projecten Nieuweroord en Oceaanhuis hebben gedaan, hebben we de aluminium geveloplossingen in het Gemaalhuis gerealiseerd. Een ontwerp van Studio VVKH. De gemalen van de Haarlemmermeer zijn voor Studio VVKH een grote inspiratiebron geweest voor de architectuur van het Gemaalhuis.

Het woningbouwplan het Gemaalhuis markeert de entree van Hoofddorp. In samenwerking met Timpaan, RROG Stedenbouw en Landschap en IBB Kondor zijn woningen gerealiseerd op een plek waar in het verleden kantoren domineerden. Het plan bestaat uit 54 appartementen en 30 grondgebonden woningen. In de metselwerkverbanden en rijke detaillering is deze verwijzing goed zichtbaar.

IT55, IT77-RF, HARBOUR FENSTER

Wij produceerden en plaatsen de IT55 aluminium vliesgevels en de IT77-RF aluminium kozijnen. Ook werd Harbour Fenster toegepast in dit project. Dat is onze innovatie aluminium geveloplossing voor gevels met een zware geluidsbelasting.  

Het complex Gemaalhuis vormt een buurtje op zichzelf en kent een variëteit aan woningtypologieën; eengezinswoningen, verandawoningen, terras woningen en appartementen. De appartementen zijn als vrij indeelbare lofts ontworpen.  De bebouwing is alzijdig, verwijst naar het verleden en lijkt er al langer te staan zonder dat het historiserend is.

De architectuur is robuust en stenig. Metselwerkverbanden en rijke detaillering verwijzen naar de gemalen die aan de wieg van Hoofddorp hebben gestaan. Een mooi project om aan meegewerkt te hebben.