Harbour Fenster | Intal geveloplossingen

Harbour Fenster | Intal geveloplossingen

Artikel Harbour Fenster in Stedenbouw

Wanda Beerepoot,

In dit Intal artikel vertellen wij over Harbour Fenster. Onze innovatieve aluminium geveloplossing met unieke combinatie van ventilatie en geluidsreductie die we samen met Heddes Bouw & Ontwikkeling hebben ontwikkeld. Harbour Fenster is een innovatieve en budgetvriendelijke oplossing voor gevels met een zware geluidsbelasting, waardoor een extra voorzetgevel niet meer noodzakelijk is

Met Harbour Fenster springen wij goed in op de vastgoedontwikkelingen in de buurt van snelwegen, spoorwegen of industrie. Met het oog op een goed woon- en leefklimaat moet er rekening gehouden worden met het maximaal toelaatbare geluidsniveau in combinatie met de gestelde ventilatie-eisen.

PERFECT GELUIDWEREND MET BEHOUD VAN VENTILATIE

De combinatie van spuiventilatie en geluidsreductie op de gevel is uniek bij Harbour Fenster. Het is een dubbelkozijn principe waarbij het buitenste raam fungeert als gebouwgebonden geluidsscherm, uitgevoerd met een permanente opening in het kozijn. Dit geluidsscherm is te openen voor glasbewassing én voor het doorspuien van de volledige ruimte erachter. Het binnenraam is uitgevoerd als een standaard draaivenster waarin aan de bovenkant van het te openen deel een extra kleiner te openen deel opgenomen is. Met Harbour Fenster voldoe je aan de eisen die aan een dove gevel worden gesteld, mét behoud van thermische isolatie, daglichttoetreding en de vereiste spuiventilatie.

GELUIDSWERENDE GEVEL BIJ STUDENTENHUISVESTING

Harbour Fenster is voor het eerst in Nederland toegepast bij een bijzondere studentenhuisvesting aan de Laan van Spartaan in Amsterdam-West. Met zestien bouwlagen is het complex het hoogste modulaire gebouw van Nederland. Daarnaast vormt de geluidswerende gevel van Intal een ander bouwkundig hoogtepunt. Momenteel verzorgt Intal bij diverse grote projecten in Nederland de aluminium geveloplossingen, waar Harbour Fenster er één van is.

ARCHITECTURAL CONSULTANT

In het artikel ook aandacht voor een nieuw gezicht bij Intal: Michel van den Berg. Met zijn jarenlange ervaring kan Michel als Architectural Consultant bij Intal een waardevolle bijdrage leveren door vroegtijdig bij ontwerptrajecten van architecten aan te schuiven en ze van de juiste adviezen te voorzien. Zo kunnen we nog beter de wensen van de architect vertalen naar de juiste aluminium geveloplossing.

Ons artikel lees je hier.