Xavier

Xavier

Stoer, modern, maar tegelijkertijd klassiek

Wat een imposant project om aan te mogen meewerken! Wij zijn in een vroeg stadium bij het project betrokken en hebben vanaf het begin projectmatig bijgedragen aan een specifieke profieloplossing die voldoet aan de esthetische wensen en technische eisen voor hoogbouw. 

Project
Xavier
Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
Waal Bouw
Architect
KENK Architecten
Datum oplevering
Mei 2019
Geveloplossing
IT77-RF
Solution
Leven

Think

In opdracht van hoofdaannemer Waal uit Vlaardingen werd Intal vanaf het prille begin van het bouwproces gevraagd mee te denken over de juiste geveldichting. Daar ligt onze kracht; onze kennis delen en de juiste oplossingen bieden aan onze opdrachtgever en de architect. In dit geval KENK Architecten. 

Create

Voor Xavier hebben wij de gehele engineering in 3D uitgevoerd  waardoor we ook beeldbepalende elementen hebben kunnen ontwikkelen. Wij hebben onze IT77-RF profielserie als uitgangspunt genomen, waarbij de voorschaal is aangepast aan de esthetische wensen van de architect. Zodanig dat de prestatielijn van ons profiel in tact is gebleven. De slanke buitenschaal is afgevlakt en afgestemd op de aansluiting en belijning van de prefab elementen. Volledige vrijheid dus voor de architect met behoud van bouwfysische prestaties. 

Door vroegtijdig aan te sluiten bij het ontwerpteam hebben wij kunnen anticiperen op voorschrijdend inzicht gedurende het ontwerpproces. Omdat wij de engineering en productie in eigen huis uitvoeren, had onze opdrachtgever Waal altijd slechts één aanspreekpunt vanaf het ontwerp in 3D BIM tot de daadwerkelijke realisatie. Een grote toegevoegde waarde, zeker als het om zulke beeldbepalende gevelelementen gaat. 

 

overleg engineer en calculator

Produce

Voor Xavier hebben wij bijna 7.000 m² aluminium gevelelementen geleverd, in dit geval voornamelijk projectmatig ontworpen kozijnprofielen. Alle gevelelementen zjijn in onze eigen fabriek geproduceerd, 100% LEAN. 

PRODUCE

Build

De aluminium gevelelementen zijn volgens een strak montageplan gemonteerd door onze vaste montagepartner waarmee wij al jarenlang intensief samenwerken. 

Care

Uitgangspunt in alles wat wij doen is de tevredenheid van onze opdrachtgever en dat voelt iedereen. Omdat wij altijd willen verbeteren evalueren wij alle Intal procesdelen gedurende het bouwproces. Ook na afloop van het project houden wij goed contact met Waal.  

Wil jij meer weten over onze aluminium geveloplossingen?

Get connected!

Toegepast aluminium profiel

Project credits

OPDRACHTGEVER
Waal

 

ARCHITECT
KENK Architecten