JT Bioscoop

JT Bioscoop

Moderne gevel zorgt voor exclusieve uitstraling

In samenwerking met hoofdaannemer Van Wijnen heeft Intal voor de JT Bioscoop Hilversum de aluminium kozijnen en vliesgevels geproduceerd, geleverd en gemonteerd. Met goed resultaat want de bioscoop heeft daardoor een moderne en open uitstraling gekregen. 

Project
JT Bioscoop
Locatie
Hilversum
Opdrachtgever
Van Wijnen
Architect
Breebaart Korver BNA bv
Solution
Ontspanning

THINK

HOOGWAARDIGE ALUMINIUM VLIESGEVEL

Omdat het project voor de bioscoop qua brandwerendheid aan vrij hoge eisen moest voldoen, hebben wij eerst een apart testtraject opgezet. Vanwege de isolerende en brandwerende eigenschappen is uiteindelijk gekozen voor onze hoogwaardige IT55 aluminium vliesgevel, die wij voor dit project hebben doorontwikkeld. Omdat wij werken met onze eigen profielsystemen kunnen wij snel en doeltreffend projectmatige oplossingen bieden als daar behoefte aan is. Dat onderscheidt ons van de rest. 

CREATE

3D ENGINEERING

Vanuit de architect waren er specifieke eisen wat betreft de belijning en de esthetische afwerking van de vliesgevel van de JT bioscoop. Wij hebben in overleg met de opdrachtgever speciaal voor dit project diverse profielen ontwikkeld. Met 3D-prints engineerden wij de complete aluminium vliesgevel. Samen met de aannemer is bepaald hoe en waar de vliesgevel kon worden verankerd aan de achterconstructie. Ook berekenden wij de juiste diepte van de profielen.

PRODUCE

100% LEAN

Geheel LEAN en volgens het ‘just-in-time’ principe zijn onze aluminium geveloplossingen voor de JT bioscoop geproduceerd. De bioscoop werd in het centrum van Hilversum gebouwd. Om overlast te beperken hebben wij de gevels gefaseerd aangeleverd in de juiste flow.  

monteur

BUILD

JUST IN TIME 

Een goede voorbereiding was een must. Aan de basis hiervan ligt niet alleen een goed montageplan, daar zijn ook betrouwbare partners voor nodig. Wij werken bij Intal daarom al jarenlang met vaste montagepartners die zich goed kunnen vinden in onze strakke LEAN werkwijze. Vanwege de beperkte ruimte op de bouwplaats was het juist bij dit project van belang dat de materialen volgens het ‘just-in-time’ principe werden aangeleverd en in een hoog tempo gemonteerd worden.   

De beglazing vormde ook een uitdaging omdat de vliesgevels gedeeltelijk voor een dichte wand gemonteerd moesten worden. Door de werkzaamheden op de juiste manier te plannen in nauwe samenwerking met hoofdaannemer Van Wijnen zorgen wij ervoor dat het project optimaal werd uitgevoerd.

CARE

PERSOONLIJKE AANDACHT

Persoonlijke aandacht vinden wij binnen al onze procesdelen erg belangrijk, dat is de basis van onze manier van werken. Gedurende het gehele bouwproces; vanaf de eerste gesprekken tot en met de oplevering staat de verbinding met onze opdrachtgever centraal. Zodat de opdrachtgever zich altijd gehoord voelt en wij direct actie kunnen ondernemen als dingen net even anders lopen dan verwacht.

Toegepaste aluminium profielen

Meer weten over onze projectmatige oplossingen?

Get connected!

JT Bioscopen overgenomen door VUE International

VUE bioscoop

In 2015 heeft Vue International alle Nederlandse JT Bioscopen overgenomen. JT Bioscopen was het oudste bioscoopconcern van Nederland. De voormalige JT Bioscoop in Hilversum heeft zeven zalen en meer dan 1400 stoelen. En heet sinds 2015 dus: VUE. 

Project credits

OPDRACHTGEVER

Van Wijnen

ARCHITECT

Breebaart Korver BNA bv