Nieuw pand toonbeeld circulariteit

Nieuw pand toonbeeld circulariteit

Nieuw pand in Schagen!

Wanda Beerepoot,

In Schagen hebben wij een afgeschreven industrieel pand gekocht dat op een circulaire manier getransformeerd wordt tot een nieuwe duurzame productielocatie en hoofdkantoor. Met de transformatie van het nieuwe pand geven wij invulling aan de ambitie voor circulair ondernemen. Daarnaast investeren wij in mensen, producten, automatisering en circulariteit om verder te kunnen groeien.

Wij geloven in een circulaire economie en gaan grote stappen maken om daar onze bijdrage aan te kunnen leveren. Al het aluminium dat wij in onze raam-, deur- en vliesgevelsystemen toepassen wordt nu al grotendeels geproduceerd uit gerecycled aluminium, maar we gaan verder dan dat.

CIRCULAIR ONDERNEMEN

Wij zijn bezig met de ontwikkeling van businessmodellen om het gehele proces van inkoop tot en met realisatie van projecten circulair te maken. Denk daarbij aan terugname van producten na gebruik zodat de materialen gerecycled kunnen worden of hergebruikt waarmee de grondstoffen hun waarde blijven behouden. 

Het is onze ambitie om een showcase te maken op het gebied van circulariteit, duurzaamheid, LEAN-werken en bedrijfscultuur.

CIRCULAIR VERBOUWEN

Het pand in Schagen wordt met circulaire materialen verbouwd tot een modern duurzaam pand. Bestaande materialen worden waar mogelijk hergebruikt of gerecycled. 

Ook worden er veel duurzame oplossingen toegepast om de ecologische footprint van Intal zo klein mogelijk te maken. Denk hierbij aan zonnepanelen op het dak, optimale isolatie en duurzame verwarming. 

In de dagelijkse bedrijfsvoering is duurzaamheid nu al een belangrijk speerpunt. Intal is papiervrij, optimaliseert haar afvalscheiding, heeft een energiezuinig lichtplan en investeert in een elektrisch wagenpark.

FEEL CONNECTED

Onze Intalisten worden gestimuleerd mee te denken over de transformatie van het pand in Schagen. Daardoor is iedereen betrokken bij het project en wordt het bewustwordingsproces op het gebied van duurzaamheid en circulariteit verder vergroot. Samen creatief ondernemen, ook dat maakt Intal tot een krachtig bedrijf. 

Per september 2022 willen wij volledig operationeel zijn in Schagen.

 

Drive-Intal

Drive-Intal

Op een originele en veilige manier hebben wij onze Intalisten het nieuwe pand laten zien. Wij organiseerden een Drive-In experience met een DJ, foodstands, een photobooth, een quiz en een goochelaar.

Als hoogtepunt was er een echte drive-in bioscoop waar wij allemaal vanuit eigen auto een film gingen kijken.