Brandwerend IT77 draaikiepraam EI60

Brandwerend IT77 draaikiepraam EI60

Brandwerend EI60

Wanda Beerepoot,

RESULTAAT

Ons brandwerende IT77 aluminium draaikiepraam is getest op brandwerendheid. Het raam heeft een brandwerendheid van 60 minuten in klasse EI behaald. Het enige aluminium draaikiepraam in Nederland met dit resultaat!

EN-1634-1 TEST

Brandveiligheid is uiteraard erg belangrijk bij de realisatie van nieuwe gebouwen. Want door de brandveiligheid zo hoog mogelijk te hebben, bied je veiligheid aan de gebruikers van het gebouw. Een cruciaal aspect van brandveiligheid is ervoor te zorgen dat bouwmaterialen brandwerend zijn. 

Omdat wij zien dat de vraag naar brandwerendheid in de gevelbouw toeneemt, hebben wij een brandwerend draaikiepraam ontwikkeld waarvan wij verwachtten dat die de hoogste mogelijke score zou kunnen behalen. Wij besloten het brandwerende IT77 draaikiepraam van Intal te laten testen en kozen voor de EN-1634-1 TEST. 

Een brandwerendheidstest vraagt om een uitstekende voorbereiding. Ons team R&D heeft dat samen met team Productie exact uitgedacht. Op de dag van de test, werd het draaikiepraam gemonteerd op de testmuur. Dat is een secuur onderdeel van de test, want alles moet helemaal in orde zijn en op de juiste manier bevestigd worden om het geheel op de juiste manier te testen. 

EI60

Er zijn diverse brandklassen mogelijk. Wij hadden ingezet op klasse EI60. Voor een geslaagde test moesten het gemonteerde element minimaal 60 minuten lang intact blijven bij temperaturen tot 1000 graden Celsius. Dit houdt in dat er een maximum is als het gaat om stijging in het aantal graden Celsius en dat er geen vlammen langer dan 10 seconden zichtbaar mogen zijn.

Het was een spannende dag met een geweldig resultaat. Ons IT77 aluminium draaikiepraam is minstens 60 minuten brandwerend en behaalde de hoogste klasse (EI). De score EI60 maakt ons aluminium draaikiepraam een zeer veilige brandwerende oplossing. Het enige aluminium draaikiepraam in Nederland met dit resultaat!

Omdat wij de 60 minuten met overwaarde behaalde, mag het kozijn zelfs nog groter dan getest geproduceerd worden. Van buiten naar binnen scoorde het raam EI60 en van binnen naar buiten EW60. Voor de volledigheid: dit resultaat geldt voor het draaikiepraam met zijlicht, onderlicht of allebei.

Wij zijn blij met dit prachtige resultaat.