IntalCLIX: prefab aluminium kozijnen

IntalCLIX: prefab aluminium kozijnen

Gevels simpel, snel en secuur wind- en waterdicht met IntalCLIX

IntalCLIX

IntalCLIX is ons merk voor het beglaasd kozijnprincipe dat bestaat uit prefab beglaasde aluminium kozijnen die eenvoudig geplaatst worden met montageveren. IntalCLIX sluit altijd perfect aan op de gekozen bouwmethode. Met IntalCLIX zijn gevels simpel, snel en secuur direct wind- en waterdicht. IntalCLIX kan toegepast worden in de fabriek bij de prefab bouwer of modulair bouwer, maar ook op de bouwplaats. Echt klik en klaar!

IntalCLIX is ook een duurzame en circulaire oplossing. De aluminium kozijnen zijn gemaakt van circulair aluminium en hebben een levensduur van minimaal 50 jaar. Alle kozijnen zijn in z'n geheel demontabel en kunnen keer op keer gerecycled worden.

Ik wil alles weten over IntalCLIX

Voordelen van IntalCLIX, ons prefab kozijnsysteem

VERKORTING BOUWPROCES
De bouwtijd wordt aanzienlijk verkort en verloopt efficiënter.

DE GEVEL IS SNEL WIND- EN WATERDICHT
Simpel, snel en secuur zijn prefab gevels, modulaire gevels en gevels op de bouw in no-time wind- en waterdicht. 

STEIGERLOOS BOUWEN
Bij het monteren van IntalCLIX op de bouw zijn er geen steigers nodig. Hierdoor kan er dus steigerloos gebouwd worden. 

MINDER VERKEERSBEWEGINGEN
Vooral aantrekkelijk bij binnenstedelijke bouwprojecten.

LAGERE CO2 UITSTOOT
Er zijn minder transportbewegingen nodig (zowel horizontaal als verticaal). Dat is gunstig voor het verminderen van de CO2-uitstoot.

CIRCULAIRE EN DUURZAME OPLOSSING
IntalCLIX aluminium kozijnen zijn gemaakt van circulair aluminium, zijn in z'n geheel demontabel en kunnen keer op keer gerecycled worden.

INSPELEN OP DE BEHOEFTE
IntalCLIX kan toegepast worden bij projecten die geheel modulair worden gebouwd, maar ook bij traditionele bouw waarin een deel prefab wordt gemonteerd. 

LAGERE FAALKOSTEN
Omdat alle aluminium kozijnen prefab worden aangeleverd is het risico op faalkosten beperkt.

SUPERSNEL EN ZORGVULDIG 
Altijd just-in-time door de combinatie van automatisering en productie volgens de LEAN-methodiek.

HOGER BOUWVOLUME IN KORTE TIJD
Het aantal handelingen dat op de bouw verricht moet worden is een stuk minder waardoor veel sneller gebouwd kan worden.

MINDER KANS OP SCHADES EN BREUK
De kans op schades en breuk is aanzienlijk lager dan bij montage van kozijnen op de traditionele manier.

Meer weten over IntalCLIX?

Get connected!

Prefab aluminium kozijnen in Vonk Hoorn

Prefab aluminium kozijnen in Vonk Hoorn

In Hoorn vindt de renovatie van het huidige VMBO-gebouw van Vonk en de nieuwbouw van het MBO-gebouw plaats. In samenwerking met Aannemersbedrijf J.M. Putter, waarmee wij al meerdere scholenbouwprojecten hebben gerealiseerd, realiseren wij de aluminium geveloplossingen. 80% van de kozijnen worden prefab gemonteerd. Dat lukt in razendsnel tempo omdat de beglaasde aluminium kozijnen gemonteerd worden met behulp van montageverensysteem die in de stelkozijnen zijn bevestigd. Zo wordt het dus echt klik en klaar!

De prefab aluminium kozijnen leveren enorme voordelen op zoals verkorting van de bouwtijd, steigerloos bouwen, directe wind- en waterdichtheid en minder risico op faalkosten. 

Ik wil graag de video IntalCLIX bij Vonk Hoorn zien

Bewezen succes

Wij hebben veel ervaring in zowel beglaasd monteren van aluminium kozijnen bij bouwprojecten als aanleveren van kozijnen bij prefab bouwers en modulaire bouwers. Een aantal projecten lichten wij graag uit.

OurDomain Rotterdam

IntalCLIX (prefab aluminium kozijnen) in OurDomain Rotterdam

De kracht van Intal kwam goed naar voren tijdens het project OurDomain, een binnenstedelijke ontwikkeling waarvoor wij in opdracht van Stebru de aluminium geveloplossingen hebben gerealiseerd. Dit was een combinatie van beglaasde kozijnen in hoge volumes en complexe engineering in vliesgevels voor de plint.

Wij werkten nauw samen met de leverancier van de HSB-elementen voor OurDomain. In de fabriek werden onze beglaasde kozijnen met behulp van de montageveren gemonteerd in de modulaire gevelelementen. Na de montage van de gevelelementen met IntalCLIX was de gevel direct wind- en waterdicht en daardoor verliep de bouw van dit project erg voorspoedig. Met dit gebouw is er een prachtig icoon neergezet in Rotterdam.

Ga naar de case OurDomain

3 flats Groningen (Dragant, Acero en Cornus)

IntalCLIX (prefab aluminium kozijnen) voor de flats Dragant, Acero en Cornus in Groningen

Met vaste partner en aannemer Van Wijnen is er altijd een uitstekende samenwerking. We hebben onze kennis en expertise ingezet door mee te denken over de juiste aansluitingen en de beste en meest eenvoudige manier om de gevelelementen te kunnen aanleveren, transporteren én monteren. Een heel scala aan aspecten die bij deze manier van modulair bouwen komen kijken.  

Door onze IT77 aluminium kozijnen zoveel mogelijk beglaasd aan te leveren is de bouwtijd aanzienlijk verkort. Er was veel minder kans op faalkosten omdat de bouwkundige aansluitingen zijn beproefd en onze producten optimaal zijn verwerkt.

Voor alledrie de getransformeerde flats in de wijk Selwerd in Groningen hebben wij IntalCLIX geleverd.

Ga naar de case Dragant

Vertel mij meer over IntalCLIX

Klik hier

Yotel Amsterdam

IntalCLIX (prefab aluminium kozijnen) in Yotel Amsterdam

Intal heeft jarenlange ervaring met modulair bouwen. Mede hierdoor is Intal vaste partner van Heddes Bouw & Ontwikkeling en Ursem Modulaire Bouwsystemen. Vooral als het gaat om de realisatie van (deels) modulair opgezette bouwwerken weten wij elkaar te vinden. Dit vergt een andere benadering en manier van denken. Laat dat nu net iets zijn waar we goed in zijn. Iets wat we graag doen. 

Yotel, ook wel bekend als Hotel Asterweg Amsterdam, is weer een fraaie combinatie van modulair en ‘normaal’ bouwen. De hoogbouw is modulair opgebouwd en voorzien van beglaasde aluminium kozijnen uit onze IT77 profielserie, de IntalCLIX.

Ga naar de case Yotel