Harbour Fenster: een innovatieve geveloplossing

Harbour Fenster: een innovatieve geveloplossing

Harbour Fenster

Harbour Fenster is de innovatieve aluminium geveloplossing met unieke combinatie van ventilatie, geluidsreductie (13 dB) en bewassing van binnenuit. Omdat er in Nederland steeds meer binnenstedelijk gebouwd wordt, vaak in de nabije omgeving van snel- en spoorwegen en industriële omgevingen, is de behoefte aan deze geveloplossing steeds groter. Met Harbour Fenster biedt Intal al sinds 2017 een innovatieve aluminium geveloplossing voor dit soort uitdagingen.

Factsheet Harbour Fenster

PERFECT GELUIDSWEREND MET BEHOUD VAN VENTILATIE

Harbour Fenster voor gevels met zware geluidsbelasting

De combinatie van spuiventilatie, geluidsreductie op de gevel en bewassing van binnenuit is uniek bij Harbour Fenster. Bij dit dubbelkozijnprincipe fungeert het buitenste raam als gebouwgebonden geluidsscherm, uitgevoerd met een permanente opening in het kozijn. Dit geluidsscherm is te openen voor bewassing van binnenuit én voor het doorspuien van de volledige ruimte erachter. Het binnenraam is uitgevoerd als een standaard draaivenster waarin een extra kleiner te openen deel opgenomen is. Hiermee wordt voldaan aan de eisen die aan een dove gevel worden gesteld, mét behoud van thermische isolatie, daglichttoetreding en de vereiste spuiventilatie. En dat met een geluidsreductie van 13 dB!

Wil je meer weten over Harbour Fenster? Neem dan contact op met Michel van den Berg, architectural consultant bij Intal, via nummer 06 - 82 06 48 08.

De kenmerken van Harbour Fenster

Unieke combinatie van ventilatie, geluidsreductie (13 dB) en bewassing van binnenuit  

Harbour Fenster is in vrijwel elk project toe te passen (inbouwpakket van slechts 375 mm) 

Volledige in-house productie

Harbour Fenster heeft 2 verschillende uitstralingen door het gebruik van 2 verschillende profielseries 

Harbour Fenster kan naar wens prefab ingebouwd worden

Harbour Fenster heeft standaard verborgen draaikiepbeslag 

De indeling van het Harbour Fenster is variabel 

Harbour Fenster geeft een geluidsluwe gevel met lichttoetreding

Harbour Fenster past esthetisch gezien bij alle aluminium Intal raamsystemen  

Harbour Fenster kan in verschillende maatvoeringen en configuraties worden samengesteld

Harbour Fenster heeft een thermische schil aan de binnenzijde  

Harbour Fenster

Breeze in, noise out

Harbour Fenster is voor het eerst in Nederland toegepast bij een bijzondere studentenhuisvesting aan de Laan van Spartaan in Amsterdam-West. Met zestien bouwlagen is het complex het hoogste modulaire gebouw van Nederland. Daarnaast vormt de geluidwerende gevel van Intal een ander bouwkundig hoogtepunt. Momenteel verzorgt Intal bij diverse grote projecten in Nederland de aluminium geveloplossingen, waar Harbour Fenster er één van is.

We lichten kort nog een aantal projecten uit waarin Harbour Fenster is toegepast. Voor Lieven Blok 6 en 7 in Amsterdam leverde Intal alle aluminium geveloplossingen, waaronder Harbour Fenster. Ook bij het project Westerpark West in Amsterdam: op de locatie van het voormalige ING-kantorencomplex, vind je Harbour Fenster. Op Hyde Park werken we samen met KBM Groep aan het project Notting Hill, alle aluminium kozijnen en vliesgevels zijn van Intal, ook in dit blok is Harbour Fenster toegepast.

Lees ons artikel Harbour Fenster in Stedenbouw

Leuk!