Harbour Fenster

Harbour Fenster

Innovatieve oplossing voor gevels met zware geluidsbelasting

Het ruimtegebrek in grote steden heeft ervoor gezorgd dat de stedelijke ontwikkeling in grote steden is veranderd. Er wordt steeds vaker nieuw vastgoed ontwikkeld in de buurt van snelwegen, spoorwegen of industrie. Op deze locaties worden er ten behoeve van een goed woon- en leefklimaat eisen gesteld aan de uitvoering van deze gebouwen. Onder meer voor het maximaal toelaatbare geluidsniveau. Vaak is er geen ruimte in het budget voor de realisatie van dubbele gevels in deze gebouwen en voldoen dove gevels niet als er spuiventilatie in het gebouw zit. 

Met Harbour Fenster springt Intal perfect in op de vastgoedontwikkelingen in de buurt van snelwegen, spoorwegen of industrie. Met het oog op een goed woon- en leefklimaat moet er rekening gehouden worden met het maximaal toelaatbare geluidsniveau in combinatie met gestelde ventilatie-eisen. Harbour Fenster is de innovatieve oplossing voor gevels met zware geluidsbelasting.

Wil jij meer weten over Harbour Fenster? Neem dan contact op met Michel van den Berg, architectural consulant bij Intal, via nummer 06 - 82 06 48 08.

 

Factsheet Harbour Fenster

Perfect geluidswerend met behoud van ventilatie

De combinatie van spuiventilatie en geluidsreductie op de gevel is uniek bij Harbour Fenster. Het is een dubbelkozijn principe waarbij het buitenste raam fungeert als gebouwgebonden geluidsscherm, uitgevoerd met een permanente opening in het kozijn. Dit geluidsscherm is te openen voor glasbewassing én voor het doorspuien van de volledige ruimte erachter. Het binnenraam is uitgevoerd als een standaard draaivenster waarin aan de bovenkant van het te openen deel een extra kleiner te openen deel opgenomen is. 

Met Harbour Fenster voldoe je aan de eisen die aan een dove gevel worden gesteld mét behoud van thermische isolatie, daglichttoetreding en vereiste spuiventilatie.

Harbour Fenster in Laan van Spartaan

Geluidswerende gevel bij studentenhuisvesting

Harbour Fenster is voor het eerst in Nederland toegepast bij een bijzondere studentenhuisvesting aan de Laan van Spartaan in Amsterdam-West. Met zestien bouwlagen is het complex het hoogste modulaire gebouw van Nederland. Daarnaast vormt de geluidswerende gevel van Intal een ander bouwkundig hoogtepunt. De studentenhuisvesting staat direct naast het spoor waardoor er een zeer hoge geluidslast op de gevel zit. Met Harbour Fenster worden de geluidsgolven gebroken terwijl de ventilatiestroom intact blijft. Het geluid van de treinen blijft dus buiten, terwijl je wel het comfort hebt van ventilatie.

Bij dit project is Harbour Fenster op grote schaal met het gewenste resultaat toegepast.

Innovatieve geveloplossing

Harbour Fenster

Met de alsmaar toenemende druk op binnenstedelijk bouwen in combinatie met gestelde wensen en eisen, zal de vraag naar dit soort innovatieve alumininium geveloplossingen alleen maar toenemen. 

Wij kunnen snel schakelen als het gaat om het vinden van de juiste Harbour Fenster oplossing voor elk project waarin gevels met zware geluidsbelasting zitten. 

Benieuwd hoe wij Harbour Fenster hebben toegepast?

Laan van Spartaan case