Yotel

Yotel

Een hotel dat bestaat uit een compositie van vijf paviljoens

Studioninedots ontwierp een BREAAM ‘Excellent’ hotel dat mooi past in haar omgeving. Grote blikvanger zijn de vijf meter hoge glazen gevels in het hotelrestaurant aan de waterkant. In opdracht van Heddes Bouw & Ontwikkeling leverden wij alle aluminium vliesgevels en kozijnen die gemaakt zijn met onze eigen profielseries. 

Project
Yotel
Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
Heddes Bouw & Ontwikkeling
Architect
Studioninedots
Solution
Ontspanning

THINK

Intal heeft jarenlange ervaring met modulair bouwen. Mede hierdoor is Intal vaste partner van Heddes Bouw & Ontwikkeling en Ursem Modulaire Bouwsystemen. Vooral als het gaat om de realisatie van (deels) modulair opgezette bouwwerken weten wij elkaar te vinden. Dit vergt een andere benadering en manier van denken. Laat dat nu net iets zijn waar we goed in zijn. Iets wat we graag doen. 

CREATE

Yotel, ook wel bekend als Hotel Asterweg Amsterdam, is weer een fraaie combinatie van modulair en ‘normaal’ bouwen. De hoogbouw is modulair opgebouwd en voorzien van aluminium kozijnen in onze IT77 profielserie. 

De laagbouw, restaurants en overige zalen kennen een veel grotere engineeringsbehoefte. Architectonische afstemming op detailniveau, grote overspanningen, minimalistische hoekoplossingen en aansluitdetails. Met projectmatig door ons ontworpen profielen voldoet het geheel perfect aan de wensen en hoge eisen van de architect en opdrachtgever. Uiteraard werd dit project geheel in 3D uitgewerkt door onze engineers die een uitdaging nooit uit de weg gaan.

PRODUCE

Naast de grote serie 'standaard' kozijnen voor de hoogbouw, werd er in de productie hard gewerkt aan de enorme vliesgevels. De vliesgevelstijlen moesten met stalen profielen versterkt worden. Ook werd er speciaal transport ingezet om de vliesgevels op de plaats van bestemming te krijgen.

BUILD

Voor de hoogbouw was met name de logistiek van groot belang. De modulaire bouw is tot op het laatste detail gepland en het is van het grootste belang dat ieder onderdeel op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig is.

De vliesgevels met speciale profielen zijn met zorg gesteld en voorzien van beglazing. De verhoogde sierlijsten zijn uitgevoerd met sparingen voor integratie van de zonwering en afgestemd op de overige lamellen van de gevel.

CARE

Een hotel kent een geheel andere gebruiksfrequentie van draaiende delen en daardoor ook een andere behoefte aan service en onderhoud. Alleen al het idee dat er altijd een Intal+ service en onderhoudsteam klaarstaat geeft rust voor de gebruiker.

Toegepaste aluminium profielen

Meer informatie over de servicemogelijkheden van Intal+?

Klik hier

Project credits

OPDRACHTGEVER

Heddes Bouw & Ontwikkeling

ARCHITECT

Studioninedots