Tergooi MC Hilversum

Tergooi MC Hilversum

State-of-the-art ziekenhuis

Op een geweldige plek, waar Tergooi Hilversum al sinds de jaren '50 stond, is het nieuwe Tergooi MC verrezen. Intal heeft hiervoor ruim 7000 m2 aluminium gevelelementen geproduceerd en geleverd. Speciaal voor dit project ontwikkelden wij een oplossing op maat op basis van de standaard aluminium profielseries IT55 en IT77.

Project
Tergooi MC
Locatie
Hilversum
Opdrachtgever
BAM Bouw en Techniek - Speciale Projecten
Architect
Wiegerinck
Datum oplevering
2022
Geveloplossing
IT55 en IT77
Solution
Verzorging

Meer over Tergooi MC

Het nieuwe ziekenhuis is ruimtelijk en licht en bevindt zich midden in de bosrijke omgeving van Monnikenberg in Hilversum. Wiegerinck, de architect van dit project, heeft bij het ontwerp de groene kracht van de plek volop benut. Het bos is als het ware als inspiratiebron gebruikt en dat zie je terug in de gevels. 

Projectmatig aluminium profiel

Vooral de hoge ramen met lage borstweringen, waarbij de vensterbanken op zithoogte zijn ontworpen, zorgen voor een innige verbinding tussen binnen en buiten. Hiervoor hebben we een projectspecifiek aluminium profiel ontwikkeld, op basis van onze standaard profielseries IT55 en IT77. Dat lukte goed doordat we in een vroeg stadium al nauw samenwerkten met de architect en de aannemer. Zo kom je tot oplossingen met een toegevoegde waarde voor alle partijen.

De aanvankelijke uitdaging zat in de complexe betimmering in afwerking aan de binnenzijde van het kozijn én de gestelde isolatie-eis op de gevel. We zijn vanuit de behoefte gaan ontwerpen en engineeren en we ontwikkelden een aluminium profiel dat exact aansluit op de bouwkundige detaillering. Door de binnenafwerking van onze aluminium kozijnprofielen zodanig te detailleren, konden we het aluminium profiel volledig afstemmen op het project. 

Het slanke profiel voldoet aan de buitenzijde aan de wensen van de architect, en door de hele inbouw in één element te realiseren, waren er na plaatsing van het kozijn geen afbouwwerkzaamheden aan de binnenzijde meer nodig. Het leverde een kostenbesparing op, tijdwinst én een hogere esthetische kwaliteit.

Waardevolle samenwerking

We hebben niet alleen een passend aluminium gevelproduct geleverd, maar juist ook creatieve meerwaarde in het ontwerp kunnen leveren, waarbij we de wensen van de eindgebruiker niet los hebben gelaten. We zijn er trots op dat wat aan de voorkant bedacht hebben, nu in de praktijk ook echt zo goed uitgepakt heeft.

Omdat je met een ziekenhuis hebt te maken, zijn de thermische eisen, de eisen als het om luchtdichtheid gaat en de hygiënische eisen natuurlijk bijzonder hoog. De praktijktesten hebben we glansrijk doorstaan en ook met de dagkantafwerking en de geïntegreerde vensterbanken hebben we het beoogde effect behaald. Niet alleen strak in uitvoering en esthetisch erg fraai, maar vooral het hygiënische aspect en de thermische en luchtdichtheidseisen zijn hiermee gewaarborgd.

Systeemhuis en gevelbouwer ineen

Door echt als team met elkaar op te trekken en op het juiste moment de juiste keuzes te maken, wordt de toegevoegde waarde in een project groter. Het is mooi om te zien dat wij, als systeemhuis en gevelbouwer ineen, een belangrijke bijdrage mogen leveren bij zo'n toonaangevend project als Tergooi MC.

Door te werken met eigen aluminium profielsystemen staan we onafhankelijk in de markt, dat zorgt voor grip en zekerheid voor de klant. Tergooi MC is een machtig referentieproject voor ons waarin we hebben kunnen laten zien dat we een creatieve en betrouwbare partner zijn. 

Bekijk de film waarin wij vertellen over dit project

PROJECT CREDITS

OPDRACHTGEVER 

Bam Bouw en Techniek - Speciale Projecten

ARCHITECT

Wiegerinck