Smartlog 3 Moerdijk

Smartlog 3 Moerdijk

Smartlog 3 Moerdijk

Diehards in DC's. Zo noemen wij onszelf graag. Voor Bouwbedrijf Vrolijk hebben wij al vaak onze aluminium kozijnen en vliesgevels mogen leveren voor distributiecentra. Smartlog 3 in Moerdijk was ook weer een mooi project om samen te doen. 

Project
Smartlog 3
Locatie
Moerdijk
Opdrachtgever
Bouwbedrijf Vrolijk
Datum oplevering
2021
Geveloplossing
IT55 en IT77
Solution
Werken

Wij worden blij van Vrolijk!

In Moerdijk aan de Middenweg 1-5 staat een logistiek complex van 5 distributiecentrums. Bij elkaar enorm groot, namelijk ruim 100.000 m2! SMARTLOG Moerdijk 3 is de derde SMARTLOG ontwikkeling van DHG in Moerdijk. 

Wij realiseerden in opdracht van Bouwbedrijf Vrolijk alle aluminium kozijnen en vliesgevels voor de 5 DC’s. Niet het eerste distributiecentrum-project voor Bouwbedrijf Vrolijk en zeker niet de laatste.

VERTROUWEN

Wij weten elkaar zo goed te vinden omdat we goed op elkaar zijn ingespeeld. Dat maakt dat er een grote basis van vertrouwen is en dat je volgens een vaste routine met elkaar kunt werken. Natuurlijk zijn er altijd onvoorziene omstandigheden en kleine tegenvallers, maar dan vinden wij altijd oplossingen zodat de bouw volgens planning en binnen budget kan doorgaan. 

ERVARING

Kenmerkend voor distributiecentra is dat de bouw in een enorm tempo plaatsvindt. Dat gold ook voor de 5 DC’s in Moerdijk. Met een enorme vaart werden de 5 DC's gebouwd. Aan ons de uitdaging om binnen een korte periode alle aluminium kozijnen en vliesgevels te produceren en gefaseerd aan te leveren zodat alle geveloplossingen soepel en snel gemonteerd konden worden in de DC's. Door onze jarenlange ervaring in het realiseren van aluminium kozijnen en vliesgevels schrokken wij daar niet van. Wij hebben er alles aan gedaan om het proces van ontwikkeling van de aluminium geveloplossingen tot en met de montage van de kozijnen en vliesgevels vlekkeloos te laten verlopen. En dat lukte goed. 

Wij kennen de processen, de prioriteiten en de uitdagingen en dat biedt veel voordelen. Daarnaast zijn wij systeemhuis en gevelbouwer in één, waardoor we korte lijnen hanteren, snelle processen hebben en alle kennis over ons product in huis hebben. De gehele voorbereiding en productie van de aluminium kozijnen en vliesgevels vindt bij Intal plaats. 

SAMENWERKING MET VROLIJK

Uitze van der Wier, onze projectmanager die veel DC-projecten samen met Bouwbedrijf Vrolijk doet, is heel positief over de samenwerking. Hij heeft goed contact met de projectleiders en uitvoerders van Vrolijk en is altijd zeer betrokken bij zijn projecten. 

In het voortraject wordt tijdens een LEAN-sessie de routing en planning besproken om een snelle doorlooptijd te kunnen garanderen. Gedurende het project vindt continue fine-tuning plaats.

Aan het begin van de montage sluit Uitze vaak aan bij het wekelijks overleg op de bouw om de gemaakte afspraken te bewaken en direct actie te ondernemen als dat nodig goed. Ook gedurende de oplevering is Uitze regelmatig op de bouw om samen met de klant te checken of onze aluminium geveloplossingen op de juiste manier zijn gemonteerd. 

Voor veel DC's die de laatste jaren gebouwd werden door Bouwbedrijf Vrolijk, hebben wij onze aluminium kozijnen en vliesgevels mogen leveren en dit jaar staat er weer een mooi aantal DC's in de planning. Na Moerdijk hebben we vorig jaar Campus (4 DC's) in Roosendaal voor Vrolijk mogen maken en in november opgeleverd. Ook zijn wij vorig jaar begonnen met Treeport in Hazeldonk. Deze 4 DC's leveren we op in week 8. In week 9 is er weer een eerste overleg een nieuw te realiseren DC in Roosendaal. Op naar nog meer mooie samenwerkingen. 

Van werken met Vrolijk worden wij blij!

Bekijk onze video over Smartlog 3 Moerdijk

Toegepaste aluminium profielen

Meer lezen over Intal en distributiecentra?

Klik hier