Horizon College

Horizon College

Hoge esthetische kwaliteit voor hernieuwd ontwerp

In samenwerking met SMT Bouw & Vastgoed hebben wij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de esthetische kwaliteit van het Horizon College in Purmerend. Een ontwerp van JHK Architecten. Wij hebben 900 m2 aluminium vliesgevels geleverd en 600 m2 aluminium kozijnen.

Project
Horizon College
Locatie
Purmerend
Opdrachtgever
SMT Bouw & Vastgoed
Architect
JHK Architecten
Geveloplossing
IT55 vliesgevels en IT77 kozijnen
Solution
Leren

Think

OPTIMALISATIES DOOR INTAL

De eerste plannen voor de nieuwbouw waren er al in 2013. Destijds werden wij door opdrachtgever SMT Bouw & Vastgoed al tijdens de aanbesteding gevraagd om gezamenlijk met een aantal andere partijen een voorstel uit te werken voor het winnend ontwerp. Dat is gelukt! Maar vrijwel parallel aan de engineeringsfase kwamen er bezwaarprocedures van omwonenden en werd het project voor een aantal jaren stilgelegd. Medio 2018 werd het project weer actueel en konden we de stukken weer uit de kast halen. Met dezelfde partijen hebben wij het plan onder de loep genomen en grondig herzien.

Gedurende de jaren was er veel veranderd. Met de nodige aanpassingen en gewijzigde inzichten is een hernieuwd ontwerp gemaakt. Hierin zat ook een aantal optimalisaties die wij gecreëerd hebben.

CREATE

UITVOERING IN 3D

Het gehele engineeringstraject is uitgevoerd in 3D. Daardoor konden wij gemakkelijk tot de optimalisaties komen. Wij hebben aangetoond dat de beoogde overspanningen met voldoende versterking intern in aluminium konden worden uitgevoerd. In combinatie met de aluminium puien en kozijnen geeft dat een mooi esthetisch resultaat.

Daarnaast hebben wij met onze IT55 vliesgevel met beperkte en betaalbare aanpassingen de vereiste inbraakwerendheidsklasse WK3 weten te realiseren.

meisje met kozijnen aan het werk

PRODUCE

IT77-CS ALUMINIUM PROFIELSERIE

Een groot deel van de kozijnen is bij Leebo in de prefab gevelpanelen geïntegreerd. Op die manier hebben wij kunnen bijdragen aan een efficiënter bouwproces met hoge esthetische kwaliteit.

Onze kozijnen zijn uitgevoerd in de IT77-CS profielserie. Deze serie onderscheidt zich door een volledig verdekt liggende vleugel. Er is dus geen verschil tussen een draaideel en een vast raam, de vleugel ligt namelijk verdekt achter het vaste kader. Daardoor is maximale daglichttoetreding en een rustig gevelbeeld ontstaan.

BUILD

KOZIJNEN IN PREFAB GEVELELEMENTEN

Onze aluminium kozijnen zijn in de prefab gevelelementen opgenomen. De 600 m2 aluminium vliesgevels zijn wel op de bouw gemonteerd. Op deze manier komen verschillende manieren van bouwen perfect samen voor het beste eindresultaat.

CARE

KLANT ALTIJD CENTRAAL 

Niet alleen tijdens projecten staan onze klanten centraal. Ook na oplevering van projecten vergeten wij onze klanten zeker niet. Wij streven ernaar een langdurig partnership op te bouwen, echt de verbinding aan te gaan met onze klanten. Dat betekent dat wij veel investeren in onze klantrelaties en de laatste fase van een project serieus nemen.

Nadat een project is afgerond ontvangen onze klanten een garantie- en onderhoudscertificaat. Daarmee wordt de kwaliteit van ons werk gewaarborgd. Mochten er toch nog aandachtspunten zijn of details die nog niet in orde zijn, dan staan wij snel paraat om deze punten aandacht te geven en direct op te lossen. Omdat wij bij Intal altijd zeggen wat wij doen en doen wat wij zeggen, bieden wij onze klanten zekerheid.  

Toegepaste aluminium profielen

Project credits

OPDRACHTGEVER

SMT Bouw & Vastgoed

ARCHITECT

JHK Architecten