De Windes

De Windes

Exclusief en zorgeloos wonen tussen park en bos 

Voor bouwpartner Waal verzorgden wij in een volledige LEAN-samenwerking de circa 3.500 m2 aluminium kozijnen  en vliesgevels voor het project De Windes in Scheveningen. Het project bestaat uit twee woontorens; ZeeWinde en het exclusieve HaagWinde.

Project
De Windes
Locatie
Scheveningen
Opdrachtgever
Waal
Architect
Kolpa Architecten
Datum oplevering
2018
Solution
Verzorging

THINK

Bouwen op een uitdagende locatie op steenworp afstand van de Noordzee is goed gelukt. Het project De Windes omvat 2 gebouwen met 98 zorgunits en 28 koopappartementen in het hogere segment op een gezamenlijke parkeergarage. In het zorggebouw komen naast zorgappartementen onder meer een kapper, een praktijk voor fysiotherapie en een grand café-restaurant.

Er is gekozen voor grote glasvlakken en schuifpuien om maximaal te kunnen genieten van de Noordzeelucht en het indrukwekkende uitzicht. Die uitgangspunten vereisten een goede samenwerking en veel aandacht voor de juiste materialen in combinatie met de juiste aansluitdetails. Dat is waar Intal voor staat.

CREATE

De zorgvuldig gekozen profieltypes zijn door onze engineers tot in detail in het gezamenlijke BIM model uitgewerkt. Belangrijke eisen waren een goede brandwerendheid en geluidwerendheid, maar de gevels moesten ook bestand zijn tegen de weersinvloeden. Bij goede engineering hoort ook goed meedenken over de volgorde, snelheid en wijze van bouwen. Door de langdurige samenwerking tussen Waal en Intal is iedereen goed op elkaar ingespeeld. Dat zorgt voor de beste resultaten.  

PRODUCE

De hoge bouwsnelheid en krappe bouwplaats vroegen om een creatieve aanpak. In overleg met Waal is een groot deel van de aluminium gevelelementen al in de fabriek van Intal voorzien van beglazing en in het stelkozijn gemonteerd. Onze moderne fabriek met kraanbanen en beglazingstafels geven de flexibiliteit die voor een project als De Windes gewenst is. 

BUILD

De al in stelkozijnen gemonteerde elementen inclusief beglazing werden op de bouw uitgeleverd en moesten daar als geheel geplaatst worden. Onze flexibele montagepartners deinzen nergens voor terug en dachten creatief mee over deze manier van monteren. Die instelling zorgt ervoor dat wij deze bijzondere oplossingen kunnen bieden. 

CARE

Na oplevering komen de bewoners. Deels trotse eigenaren van een koopappartement, deels mensen met behoefte aan zorg. Beide groepen hebben één ding gemeen: ze willen zich niet druk maken om ramen of deuren die niet goed functioneren. Als er service nodig is, als er behoefte is aan informatie of als er onderhoudsafspraken gemaakt moeten worden, dan zorgt Intal+ voor een sluitend geheel.

Toegepaste aluminium profielen

Benieuwd naar Intal+ service en onderhoud?

Klik hier

Project credits

OPDRACHTGEVER

Waal

ARCHITECT

Kolpa Architecten