DC2 Eindhoven

DC2 Eindhoven

Bouw van geavanceerd distributiecentrum

In opdracht van ASK Romein werkten wij mee aan de realisatie van DC2 in Eindhoven. Wij produceerden, leverden en monteerden onze aluminium kozijnen en vliesgevels in één van de meest geavanceerde logistieke centra gebouwd in Nederland. Een distributiecentrum van 26.000 m² in Eindhoven met een kantoor van bijna 3.000 m². 

 

Project
DC2
Locatie
Eindhoven
Opdrachtgever
ASK Romein
Architect
Johan de Vries Architect BV
Datum oplevering
2018
Solution
Werken

Succes door sterk teamwork

De driehoek Prologis, ASK Romein en Johan de Vries is succesvol. Wij  werken graag voor deze drie-eenheid en hebben al veel distributiecentra samen gerealiseerd. In een vroeg stadium werden bij door ASK Romein betrokken bij het project DC2 Eindhoven. Zij hadden behoefte aan een projectmatige oplossing. Wij zijn er trots op dat wij hen die konden bieden.

overleg sales

Zoute lappen

De architect had in zijn ontwerp gekozen voor zogenaamde zoute lappen, een soort van wiebertjes. Een mooi ontwerp, maar ook erg kostbaar. Want hiervoor zijn driehoekige ruiten nodig. Toen kwamen wij in beeld en bedachten de oplossing.

Wij stelden voor de vliesgevels op te bouwen uit verticale en horizontale profielen in een donkere kleur. Samen met opvallende witte hoge dekkappen schuin voor het glas langs. De witte kleur van deze schijndorpels op het zonwerende glas springt er mooi uit en geeft het gewenste motief.

Een enorme winst voor aannemer, maar toen moest de architect nog overtuigd worden. Na het zien van een 3D schets was de overtuiging er nog niet. Toen wij daarna een mock-up van 2 bij 2 meter presenteerden was de architect overtuigd.  

Onze engineers hebben de oplossingen verwerkt in de bouwkundige tekeningen van ASK Romein. Na diverse engineeringssessies zijn de definitieve tekeningen gerealiseerd.

BREAAM

Kenmerkend voor het project zijn onder andere de hoogstaande isolatie, de optimale temperatuurbeheersing en uiteraard de hoge BREAAM score. Wij leverden het gebouw op onder het BREEAM-certificaat met predicaat Very Good***.

Snel schakelen en leveren

Kenmerkend voor Intal is dat wij snel kunnen schakelen en leveren. Dat is ook wat ASK Romein van ons verwacht. Wij hebben de vliesgevels en kozijnen in deelorders geproduceerd en geleverd. Ons vaste montageteam heeft alle aluminium vliesgevels en kozijnen volgens een strak schema gemonteerd. 

Toegepaste aluminium profielen

Kennismaken met ons met een lekker kopje koffie?

Get connected!

Project credits

OPDRACHTGEVER

ASK Romein

ARCHITECT

Johan de Vries Architect BV