Nieuws

IN OPDRACHT: West Beat - Amsterdam

Aan de Lelylaan in Amsterdam komen in nieuwbouwproject West Beat ca. 150 woningen en 3500m2 aan werk-, cultuur- en ontmoetingsfuncties. West Beat is ontwikkeld door Lingotto en Studioninedots en wordt gerealiseerd door Heddes Bouw en Ontwikkeling. Intal verzorgt de levering van de hoog isolerende aluminium kozijnen en vliesgevels in de Intaltherm profielseries IT55 en IT77.

De kern van het ontwerp is een ‘Superruimte’ op de begane grond. Deze collectieve, vanaf de straat zichtbare ruimte is 65 bij 50 meter groot en 8,5 meter hoog. Dankzij een constructie van enorme bogen uitgevoerd in onze Intaltherm IT55 vliesgevels ontstaan verschillende ruimtes, terwijl het vloeroppervlak wordt vrijgelaten. Op die manier kan de Superruimte flexibel worden gebruikt. De vele boogconstructies zijn door Intal volledig in 3D uitgewerkt om succesvolle uitvoering te garanderen.

De gemeente en diverse media spraken al over het “wow-effect” van dit bijzondere project. West Beat moet als ‘sprong over de ring’ een verbinding leggen tussen het centrum en stadsdeel Nieuw-West. Verder levert het gebouw een bijdrage aan de transformatie van de Lelylaan en moet het de aantrekkelijkheid van de plek als woonomgeving vergroten.